Postuum album Amy Winehouse

Op vrijdag 2 december verschijnt ‘Lioness: Hidden Treasures’ van Amy Winehouse. Het is een postuum album van de zangeres die op 22 juni van dit jaar op 27-jarige leeftijd overleed.

Enkele producers en muzikanten met wie de Britse zangeres nauw samenwerkte, waaronder Mark Ronson en Salaam Remi, luisterden naar de vele opnames die Amy voor, tijdens en na de release van haar albums ‘Frank’ en ‘Back To Black’ maakte. Daaruit selecteerden ze een collectie nummers die het waard zijn gehoord te worden en die een passend eerbetoon zijn aan de getalenteerde zangeres.

‘Lioness: Hidden Treasures’, het derde album van Amy Winehouse, bevat nog niet eerder uitgebracht materiaal, en alternatieve versies van klassiekers, maar ook een aantal gloednieuwe nummers. Ronson en Remi werkten bij het compileren van het album intensief samen met de familie van Amy, met haar management en met haar platenlabel Island Records. “Pas toen ik het album samen met de rest van de familie beluisterde, viel me op hoeveel reikwijdte haar talent heeft; van jazzklassiekers tot hip-hopsongs”, aldus vader Mitch Winehouse. “Als de familie niet het gevoel had gehad dat dit album van dezelfde kwaliteit was als ‘Frank’ en ‘Back To Black’, zouden we nooit met de release ingestemd hebben.”

Een van de nieuwe nummers die op ‘Lioness: Hidden Treasures’ staan is ‘Body And Soul’, een duet met Tony Bennett en de eerste single van het album. Bennett nam de cover van de jaren dertig-klassieker in maart 2011 met Amy op in de Abbey Road-studio’s in Londen. Het zou de laatste opname blijken van een van de meest getalenteerde, originele en meest geliefde zangeressen van de hedendaagse muziekindustrie.

Lees ook:Emotioneel eerbetoon aan Amy Winehouse
Lees ook:Alcohol inderdaad doodsoorzaak Amy Winehouse
Lees ook:Nieuwe album Rihanna Unapologetic
Lees ook:Heb jij nieuwe album van One Direction al?
Lees ook:Jan Smit signeert nieuwe album + kans op concertkaartjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Postuum album Amy Winehouse

  1. Patricia de Ryck Auteur

    Vandaag is het album verschenen, heb jij ‘m al?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>