Veertig procent vrouwen vertrouwt blind op inhoud handtas

Dat de zomerzon om bescherming vraagt, is bekend onder Nederlandse vrouwen. Zo drinkt 65% van de vrouwen voldoende water om de vochtbalans op peil te houden en worden de lippen ter bescherming tegen de zon dagelijks voorzien van een extra laagje vet (37%). Gewoontes die onder de Nederlandse vrouwen zijn ingeburgerd, blijkt uit onderzoek van Novartis, uitgevoerd door Panelwizard onder 1000 Nederlanders. Opvallend genoeg weet slechts 11% dat de zon een belangrijke ‘trigger’ voor een opkomende koortslip is.

Vrouwen en hun handtas zijn onafscheidelijk (57%). Zo’n drie op de tien vrouwen wisselt zelfs ieder seizoen de inhoud van haar handtas. 40% is door de inhoud van de handtas op alle onverwachte situaties voorbereid. Vooral make-up helpt vrouwen hun eventuele onzekerheden te verbergen. Tijdens de zomer zijn de ‘must haves’:

(1) Zonnebrandcrème (52%)
(2) Lipgloss/ lippenstift (47%)
(3) Mascara (38%)
(4) After sun (25%)
(5) Camouflerende make-up (16%)

Uiterlijke vertoning in zomer belangrijker
 Voor één op de vier vrouwen is het uiterlijk in de zomer belangrijker dan in de winterperiode. 62% ervaart onzekere momenten als ze in de spiegel kijken. Zo kijkt 47% regelmatig in de spiegel om te kijken of er geen veranderingen in het uiterlijk zijn opgetreden. Om zich tegen de zon te wapenen nemen vrouwen diverse voorzorgsmaatregelen. Zo gebruikt de overgrote meerderheid van de vrouwen altijd zonnebrandcrème en smeert het merendeel dagelijks lippencrème tegen droge lippen. Toch behoort voor bijna acht op de tien vrouwen een koortslipcrème niet tot de standaard handtasuitrusting, terwijl de helft wel lippencrème bij zich draagt.

BN’ers & Koortslip
De reislustige presentator Chris Zegers is volgens vrouwen dé BN’er die de grootste kans maakt op een koortslip (23%). Dit omdat hij zich vaak in verschillende landen begeeft. Mark Rutte staat vanwege de stress in zijn functie op de tweede positie (21%). Vanwege zijn grote populariteit onder vrouwen staat Dennis Storm als derde BN’er op de risicolijst (16%).

“Dat de zomer om bescherming van de huid vraagt is bekend. Veel mensen weten echter niet dat de zon – en vooral de UV-straling – een koortslip kan aanwakkeren. Voor diegenen die hier gevoelig voor zijn, en dat is vier op de tien Nederlanders, is het daarom belangrijk zich voor te bereiden en snel in actie te komen bij een eerste tinteling,” aldus Lennart Kessels, Brand Manager Fenistil.

Over Fenistil Penciclovir Gekleurde crème
Fenistil Penciclovir Gekleurde crème is de eerste en enige genezende en bovendien camouflerende koortslipcrème. Het product versnelt de genezing, camoufleert de koortslip en verkort de duur van de pijn. Bovendien is Fenistil Penciclovir effectief in alle fasen van de koortslip. De crème bevat de bekende antivirale werkzame stof penciclovir en daarnaast een pigment dat past bij de kleur van de huid. Uit onderzoek (Kwalitatief Duits marketingonderzoek, Novartis, 2011) blijkt dat 73% een gekleurde koortslipcrème aan anderen zou aanbevelen.

Lees ook:Zes op de tien vrouwen is onzeker over spiegelbeeld
Lees ook:Tachtig procent van de vrouwen lakt nagels in de zomer
Lees ook:Vrouw sjouwt gemiddeld 2,4 kilo handtas mee!
Lees ook:Zonnige bescherming in je handtas
Lees ook:Film-tip voor vanavond: Gooische Vrouwen op RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>