Backstage verslag MTV EMA’s

EMA---Holland-Sponsor-CompositeVoor gelukkige prijswinnaars en genodigden van de MTV EMA’s begon de muzikale avond gisteren niet bij de uitreikingen, maar bij de pre-party in loungebar Jinso. Sushi, cupcakes, drank en Aziatisch eten stonden klaar voor de gasten om te gebruiken. Blogger Yolande Tump was ook aanwezig bij de pre-party en de MTV-EMA’s.

Tijdens de pre-party waren vooral veel prijswinnaars te zien, naast een aantal genodigden zoals bekende bloggers. Aanwezigen konden op de foto gaan voor een muur met logo’s van MTV of konden zelfs het logo tijdelijk laten tatoeëren op hun hand. Obers gingen rond met bladen vol sushi, loempia’s en wie wilde, kon Aziatisch eten halen bij een van de stands. In de loungebar/restaurant was ook de hele avond muziek te horen van de artiesten die een nominatie hadden gekregen voor de EMA’s.

Na de pre-party, was het tijd voor het echte werk: de MTV EMA’s. Terwijl aan de ene kant van het ZiggoDome de rode loper was uitgelegd en alle beroemdheden arriveerden, kwam aan de andere kant het publiek aan om hun plek in de zaal op te eisen. Rijen met mensen stonden voor het gebouw, er waren zelfs toeschouwers aanwezig die zelf niet naar binnen mochten, maar wel iedereen aanmoedigde die een kaartje had weten te bemachtigen.

Om acht uur stipt, begonnen de rijen met mensen af te tellen. 10. 9. 8. 7. 6. Helaas, pas na een paar keer aftellen, gaven de medewerkers gehoor en gingen de deuren open. Over het hele plein was gegil te horen, het enthousiasme werd bij iedereen voelbaar. We mochten naar binnen. Wie het gebouw betrad, voelde nog steeds het enthousiasme, de sfeer was geweldig.

Hoe dichterbij we bij de uitreikingen kwamen, hoe enthousiaster iedereen werd. Een kwartier voor tijd, was het bomvol in de zaal en begonnen mensen te dringen om een zo goed mogelijk plekje te krijgen. Het enthousiasme van de twee presentatoren die ons warm moesten houden, werkte daarbij goed. De hele zaal ging enthousiast mee, klapte als daarom werd gevraagd, er werd zelfs een wave ingezet.

Bij het aftellen, stond iedereen op het puntje van zijn tenen. 5. 4. 3. 2. 1. Overal klonk geschreeuw en gegil, vooral toen bleek dat Miley Cyrus als eerste artiest het podium opkwam vanuit een ruimteschip. De toon van de avond was gelijk gezet. De rest van de optredens werkte precies hetzelfde. De handen gingen de lucht in, de mobiele telefoons werden uit de zakken gehaald en de meeste mensen zongen de longen uit hun lijf. Vooral wanneer presentator Redfoo “Partypeople” schreeuwde, werden de danspassen goed ingezet.

Nadat Icona Pop de avond eindigde met “I Don’t Care”, en het publiek voor het laatst uit zijn dak ging, werden de lichten weer aangezet. De laagjes confetti waren overal te zien, de grond was bezaaid met blikjes drinken en iedereen werd verzocht zo rustig mogelijk naar buiten te lopen. Buiten was de waanzinnige sfeer nog steeds voelbaar. Iedereen praatte enthousiast over de avond. Lachend, schreeuwend en soms wankelend, liep het publiek weg van het Ziggo Dome. Weg van een mooie avond, met lekker klinkende muziek, een goede sfeer en een te gekke show.

Lees ook:Verslag live-uitzending One Direction film Kinepolis Brussel
Lees ook:Verslag van Flirty Thirty Festival van Mama Cash
Lees ook:Backstage-report: blogger Irene gestrand in Oss
Lees ook:Alles over voor ticket MTV EMA 2013
Lees ook:Kijkje backstage bij fotoshoot Ronaldo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>