Achter de schermen bij Het Zal Me Een Rotzorg Zijn

hetzalmeeenrotzorgzijn“Normaal ben ik altijd met mezelf bezig. Nu heb ik mijzelf in de tweede partij moeten zetten en dat vond ik wel heel zwaar”, vertelt Silfred, de über gay uit het nieuwe programma: ‘Het Zal Me Een Rotzorg Zijn’. Blogger Shanti Titus krijgt een kijkje achter de schermen bij het nieuwe programma dat vanaf vanavond op RTL 5 te zien is.

Net als in de hitfilm ‘Intouchables’, worden twee totaal verschillende types bij elkaar gezet. De jongeren die alles kunnen maar niets willen worden in het nieuwe programma als buddy gekoppeld aan de jongeren die alles willen maar niets kunnen vanwege zijn of haar beperking.

In de eerste aflevering van het programma ‘Het Zal Me Een Rotzorg Zijn’, zijn Silfred en Mike buddy’s die elkaar zullen moeten helpen. Silfred is werkloos en houdt van feesten, zuipen en seks. De vrijgezelle Mike is spastisch en zit daarom in een rolstoel. “We hebben gezocht in dit programma naar verschillende mensen, jongeren met een beperking die alles uit het leven wil halen maar niets kunnen doen en jongeren die helemaal niets uit het leven willen halen”, vertelt Ewout Genemans, presentator van het nieuwe programma. “Het leek me heel leuk om net als in de film, deze jongeren iets te laten doen waardoor ze inzien dat er meer uit het leven te halen valt dan ze tot nu toe doen. We hebben gezocht naar jongeren die alleen maar uitgaan, een crimineel verleden hebben of op de zak van hun ouders leven. Deze jonge mensen worden in dit programma ineens aan het werk gezet.”

Silfred moest in deze periode als echte verzorger in het huis wonen van Mike. “Ik vond het heftig om ineens naar een ander huis te gaan. Je zit dan ineens in een hele andere privésituatie waar je je ook nog eens moet aanpassen. Daarbij vond ik het heel zwaar om ineens iemand te moeten verzorgen.” Voor Mike was dit ook een hele omschakeling. “Normaal ben ik altijd alleen en nu heb ik ineens altijd iemand om me heen.” Mike woont op zichzelf en is dus, buiten zijn verzorging om, vaak alleen. Het was niet alleen Silfred die non-stop samen was met Mike, maar ook de cameramensen. “Je hebt ineens 24 uur per dag een camera in je huis, dat vond ik wel erg zwaar. Gelukkig kon ik er wel aan wennen.”

“In het begin zat er een groot verschil tussen de twee, het klikte eigenlijk helemaal niet. Ze zijn in het programma tot elkaar veroordeeld op een gegeven moment ontstaat er dan toch een vriendschap tussen de twee waar ze allebei wat aan hebben”, zo vertelt Ewout over de twee jongens. “Ik had in het begin geen beeld over Mike, waardoor ik voordat ik hem kende wel een oordeel had. Dit maakt het dan ook wel heftig om terug te zien wat je over elkaar hebt gezegd”, vertelt Silfred over Mike en zichzelf. Zo wist Mike in het begin niet of Silfred nou een meisje of een jongen was en moest Silfred niets weten van gehandicapten.

“Er zijn wel eens momenten dat ik het echt even niet meer leuk vond, zoals de verzorging, maar dat heb je met bijna alle dingen. Hierbij komt dat je van ups en downs ook veel leert. Ik denk dat dat ook het belangrijkste is van het programma, dat ik er wat van leer en dat hij er wat van leert”, aldus jongen die niets wil maar alles kan. “Zo ben ik heel anders gaan kijken naar gehandicapten. Ik heb er meer respect voor gekregen. Normaal zie je alleen de buitenkant, maar op het moment dat je echt met elkaar omgaat en met elkaar leeft, is het heel anders en krijg je er bewondering voor.”

Tekst: Shanti Titus

 

 

Lees ook:Achter de schermen met Pip Pellens bij opnames On Tour
Lees ook:Ferry Doedens neemt je mee achter de schermen bij X Factor
Lees ook:Achter de schermen met @MeidenBlogNL bij MainStreet
Lees ook:Achter de schermen bij fotoshoot One Direction!
Lees ook:Achter de schermen bij Vogue shoot Lady Gaga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>