Welke achttien dansers gaan door naar liveshow #SYTYCD

SYTYCDjury2013-1In de aflevering van ‘So You Think You Can Dance’ van vanavond vertrekken de laatste 26 dansers voor de beslissende bootcamp naar Sevilla. In en rond de hoofdstad van Andalusië, de bakermat van de flamenco, beleven de dansers een intensieve week waar ze één van de moeilijkste, oudste en meest mysterieuze dansen van het Europese vasteland aanleren: de flamenco. Onder toeziend oog van de jury leren de dansers een duo-choreografie aan van de wereldberoemde Spaans-Argentijnse topchoreograaf Carlos Vilan.

Voor het zover is, moeten de kandidaten, zoals bij elke dans, eerst de basis onder de knie krijgen. Aan de assistenten van Carlos, Victor en Triniti, de schone taak om dit te doen, want wie na één dag niet op het gewenste niveau is, komt direct in de gevarenzone.

De eerste confrontatie met de flamenco blijken de pijnlijk nauwe schoenen te zijn die elke flamenco danser gebruikt en die maar liefst veertien uur moeten worden ingelopen voor ze goed zitten. Maar ook de moeilijke, hypnotiserende ritmes en vooral de juiste houding, passie en attitude, blijken voor een aantal dansers een grote hindernis. Op het einde van de eerste dag zet de jury, bestaande uit Jan Kooijman, Ish, Euvgenia Parakhina en Dan Karaty, maar liefst zeven dansers in de gevarenzone. De zeven dansers hebben één avond de tijd om, al dan niet met flamenco invloeden, een solo te maken om de volgende ochtend de jury te overtuigen. Maar lukt dit hen alle zeven?

De overgebleven dansers maken uiteindelijk kennis met de bijzonder gepassioneerde Carlos Vilan. Hij heeft een uiterst pittige choreografie bedacht. In slechts 48 uur moeten de dansers zich de gepassioneerde choreografie eigen maken. Het lijkt een onmogelijke opdracht, omdat volgens Carlos alles draait om ‘the heart and the soul’: El Corazon! Wanneer Carlos eindelijk aan de slag gaat met de dansers blijken de meesten de basis nog onvoldoende te beheersen. Bovendien mist Carlos ‘het hart en de ziel’ van de dans. Tot diep in de nacht blijft hij de dansers drillen…

Uiteindelijk zijn de dansers klaar voor de allesbepalende eindperformance voor de jury. In de indrukwekkende stierenarena van Huelva presenteren de dansers in duo’s, samen met flamenco-muzikanten uit Andalusië, de ingestudeerde choreografie aan de kijkers en de jury.

Welke achttien dansers overleven de bootcamp en zijn vanaf zondag 13 oktober te zien in de liveshows? Wie maakt na zondag nog kans op de felbegeerde hoofdprijs: de titel ‘Meest favoriete danser 2013 van de Lage landen’, een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro.

‘So You Think You Can Dance’, iedere zondag om 20.00 uur, RTL 5

Lees ook:Achttien beste dansers SYTYCD in liveshow met Stromae
Lees ook:Liveshow SYTYCD mindblowing moves van achtien dansers
Lees ook:Dansers #SYTYCD showen moves tijdens optreden Icona Pop
Lees ook:Naomi van As en Ellen Hoog trainen jonge dansers SYTYCD
Lees ook:SYTYCD-finalisten op theatertour door Nederland en België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>