Vanavond kun je hele avond van Jan Smit genieten op 3

Vanavond staat Nederland 3 een avond lang in het teken van Jan Smit. De avond start om 20.30 uur met
‘Het verhaal van Jan Smit’ en wordt om 21.25 uur gevolgd door ’15 Jaar Jan Smit, het jubileumconcert’.

In ‘Het verhaal’ vertellen verschillende mensen die een rol hebben gespeeld in het leven en de carrière van Jan Smit over deze inmiddels 27-jarige artiest. Familie en collega’s schetsen een liefdevol en eerlijk beeld over de zanger die vijftien jaar geleden begon met liedjes over zijn oma, maar die zich inmiddels heeft opgewerkt tot presentator, acteur en zelfs platenbons.

In de documentaire vertellen onder meer zussen Jenny en Monique, managers Jaap en Aloys Buys, chauffeur ‘ome Cor’, ‘ontdekkers’ Carola Smit en Jan Keizer van BZN en goede vrienden Kees Tol en Simon Keizer over de bijzondere geschiedenis van een klein jongetje dat uitgroeide naar een pukkelige puber en vervolgens een volwassen man, liefdevolle vader en echtgenoot werd.

Zijn chauffeur ‘ome Cor’ biecht bijvoorbeeld op wie hij eerst zou redden als zijn vrouw en Jan tegelijkertijd in het water vallen en dreigen te verdrinken en tante Ria showt het Jan Smit-assortiment -van kussens en slippers tot echte Jan Smit-strings. De makers hebben gebruik kunnen maken van een rijk beeldarchief, want bijna alle stappen die Jan zette, zijn vastgelegd op camera.

’15 Jaar Jan Smit, het jubileumconcert’ is een registratie van het concert dat Jan vorig jaar gaf in Ahoy, om samen met alle fans zijn succes te vieren. Want op je 26ste al vijftien jaar in het vak zitten, dat is reden voor een feestje. Hits van toen en van nu komen voorbij in een fantastische show, waarin gezelligheid de boventoon voert. Carola Smit, Gerard Joling, Nick & Simon, Yes-R en Damaru delen het podium met Jan en zetten Ahoy op z’n kop.

Lees ook:Concert Jan Smit vanavond op tv
Lees ook:Gewoon Jan: realitysoap Jan Smit vanavond 22.20 uur Ned. 3
Lees ook:Jan Smit viert vijftienjarig jubileum in Ahoy!
Lees ook:Jan Smit balanceerde als kind op randje van de dood
Lees ook:Jan Smit signeert nieuwe album + kans op concertkaartjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>