Jan Smit balanceerde als kind op randje van de dood

winkaartenconcertjansmithoofddorpIn het programma JAN, JAAP EN DE KINDEREN staan Jan Smit en Jaap Jongbloed allebei op de bres voor kinderen die het slechter hebben getroffen dan die van henzelf. Bijvoorbeeld door armoede, ziekte of een handicap. Een gesprek tussen twee betrokken vaders. Over hun eigen geluk én hun angsten. Over de ziekte waardoor Jan zelf als kind balanceerde op het randje van de dood. Over Jaaps ontmoetingen met kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, die steun krijgen van het Liliane Fonds.

Hun gesprek leidt tot een bijzondere speurtocht: wat is er geworden van drie kinderen die met een achterstand aan hun reis door het leven begonnen? Tijdens zijn eerste reis voor het Liliane Fonds naar Burkina Faso in 1985 ontmoette Jaap de 6-jarige Saviel. De enorme wilskracht van het jongetje wiens benen waren verlamd door polio, raakte Jaap enorm. In de uitzending is te zien welke wending het leven van Saviel nam. Ook is er het verhaal van Jane uit de Filippijnen. In 2006 bezocht Jaap haar samen met zijn zoon Kim; Jane en Kim waren beiden 14 jaar. Toen al was te zien dat Jane over heel wat doorzettingsvermogen beschikt. Groot is de verrassing voor Kim Jongbloed als hij Jane na al die jaren opnieuw ontmoet.

Jaap Jongbloed heeft als ambassadeur van het Liliane Fonds al heel wat kinderen met een handicap ontmoet. Wat is er, jaren later, van hen terechtgekomen? Voor het programma JAN, JAAP EN DE KINDEREN gaat Jaap op zoek naar kinderen die destijds veel indruk op hem maakten. De beelden en verhalen deelt hij met zanger en presentator Jan Smit. Samen hebben ze het over vaderschap en over kinderen die het niet makkelijk hebben.

Vandaag om 18.10 uur op Nederland 1.

Lees ook:Johnny de Mol gaat met Jan Smit op reis
Lees ook:Vanavond kun je hele avond van Jan Smit genieten op 3
Lees ook:Gewoon Jan: realitysoap Jan Smit vanavond 22.20 uur Ned. 3
Lees ook:Morgen met Jan Smit op de foto in Free Record Shop Nijmegen
Lees ook:Lieve woordjes van Jan Smit…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>