SpangaS over actueel politiek thema: uitzetting van Nola

Bron: NCRV - Roland J. Reinders fotografie

De NCRV-jeugdserie SpangaS behandelt de komende maanden een politiek maatschappelijke thema: de uitzetting van een minderjarige leerlinge, Nola. Het is een zeer aangrijpend onderwerp dat nog niet eerder in een dagelijkse jeugdserie is verteld.

Nola is in Nederland opgegroeid en woont al jaren in een pleeggezin. Ze voelt zich volkomen Nederlands. Maar Nola is geboren in Sri Lanka. Toen haar familie omkwam in de burgeroorlog van Sri Lanka, is zij naar Nederland gebracht. Ze woont nu bij haar pleegouders Rik en Marliek Mandelbrot met wie ze sindsdien een gelukkig familieleven leidt.

Als blijkt dat haar biologische vader toch nog leeft, is dat voor de overheid voldoende reden om Nola’s situatie te onderzoeken en haar mogelijk het land uit te zetten. Nola vreest het ergste. Ze kent daar immers niemand en spreekt de taal niet. Haar vader is een nieuw leven begonnen en zit ook niet op haar te wachten. Een aangrijpend drama dat SpangaS een hele tijd zal bezighouden!

Pas in de aflevering van 5 april 2013 volgt de rechtszaak waarin duidelijk wordt of Nola mag blijven of niet. Feit is dat Nola in Nederland wil blijven. Bij haar pleegouders, haar vrienden en op het Spangalis College.

SpangaS wil met het thema over uitzetting aandacht vragen voor de schrijnende situatie van kinderen die hier zijn opgegroeid, zich Nederlander voelen en teruggestuurd kunnen worden naar het land van herkomst.

Op www.spangas.nl is het mogelijk om Nola te steunen. Alle kijkers en fans van SpangaS kunnen een bericht voor haar achter laten op de speciale ‘petitiepagina’.

SpangaS is dagelijks te zien om 19.00 uur op Zapp/Ned 3.

Lees ook:Vera van der Horst (Nola Mandelbrot, Spangas) examen blog
Lees ook:SpangaS in teken van pesten en zinloos geweld
Lees ook:Twee nieuwe leerlingen in seizoen 6 van SpangaS
Lees ook:Johan Nijenhuis: Spangas ontgroeid, Malaika vervolgstap
Lees ook:Jeugd-tbs onder de loep politiek na moord op Ximena

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>