Twee nieuwe leerlingen in seizoen 6 van SpangaS

Vanaf 10 september start seizoen 6 van de NCRV-jeugdserie SpangaS op [email protected] met twee nieuwe leerlingen. In de onderbouw komt Meral als nieuw meisje in de klas en in de bovenbouw Raphael ‘Raaf’. Ook komen er weer diverse maatschappelijke onderwerpen aan de orde. Zo gaan de ouders van een van de leerlingen scheiden, worden twee meisjes verliefd op elkaar en krijgt een van de leerlingen op een ingrijpende manier te maken met de Nederlandse wet inzake immigratie.

Meral is een leuk, actief en fel meisje. Ze is moslim maar draagt geen hoofddoek want daar is ze nog niet klaar voor en misschien wel nooit. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en vindt dat ze toch moslim kan zijn, ook zonder hoofddoek. Wat bijzonder is aan Meral is dat ze zichzelf altijd opdrachten geeft, die ze moet uitvoeren. Zo maakt ze bijvoorbeeld elke dag een foto van zichzelf.

Raphael ‘Raaf’ is een knappe, uitdagende en brutale jongen. Hij doet nogal onverschillig en laat eerst niet veel over zichzelf los. Juist die raadselachtige sfeer om hem heen, doet de meisjes smelten. De jongens vinden dat juist irritant en arrogant. De meisjes zijn best wel onder de indruk van de prachtige eigenzinnige jongen. Maar dat gaat er snel af als hij (aanvankelijk) niet geïnteresseerd lijkt in meisjes. ook niet in jongens. Raaf trekt zijn eigen plan en zit het liefst met zijn neus in een mooi boek.

Zomer
Kun je niet wachten tot september? Gelukkig gaat SpangaS deze zomer online door. Op SpangaS.nl verschijnen de vakantieavonturen van de karakters in verhaalvorm en de belevenissen daaromheen bloggen de SpangaS-acteurs zelf op hun profiel. Ook kun je alvast kennis maken met de nieuwe personages. Naast het volgen van de verhaallijnen, kunnen kinderen op SpangaS.nl ook een eigen zomerdoeboek bij elkaar sparen. Elke maandag verschijnt er een pagina met daarop tetsts, puzzels en andere doe-dingen. De pagina’s zijn te downloaden en uit printen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook elke week nieuwe tests, prijsvragen, polls en meer.

Lees ook:SpangaS in teken van pesten en zinloos geweld
Lees ook:SpangaS over actueel politiek thema: uitzetting van Nola
Lees ook:SPA komt met twee nieuwe smaken
Lees ook:Aanmelden voor nieuwe seizoen Holland’s Next Topmodel
Lees ook:Vera van der Horst (Nola Mandelbrot, Spangas) examen blog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>