Bloglight; Blogger in the spotlight: Saskia – I live for my dreams

Meiden.blog.nl interviewt iedere vrijdag, zaterdag en zondag interessante bloggers in de rubriek Bloglight. In deze editie – die als grote uitzondering op maandag online gaat – de 24-jarige Saskia, die in het dagelijkse leven met kinderen werkt en blogt op I live for my dreams.

“Ik vond het altijd al leuk dingen op te schrijven en bij te houden en het leek me leuk dit te doen door middel van een blog. Ik ben eerst begonnen op een gratis site maar vond dat er toch weinig mogelijkheden waren. Toen ik bij vele leuker bloggers zag dat je een eigen domein kon aanschaffen heb ik dit in 2009 dan ook gedaan. Ik ben nog steeds super blij met m’n site en heb er vele leuke ervaringen en contacten door opgedaan. Ook vind ik het fijn mensen zo op de hoogte te houden. Vrienden en familie lezen namelijk ook mijn blog, en sommige zie ik juist erg weinig en hou ik zo toch op de hoogte.”
 
Waar blog je over?
“Mijn blog is een persoonlijk plekje van mij. Ik schrijf over de dagelijkse dingen, wat me bezig houd of een stukje die ineens in me opkomt over vroeger. mijn blog is heel divers maar het is en blijft een plek waar ik al mijn foto’s en persoonlijke verhalen op kwijt kan.”

Waarom is bloggen zo leuk?
“Ik vind bloggen verslavend. het is ook erg leuk om vele reacties te krijgen (wat bij mij de laatste jaren erg gegroeid is) hoewel ik het niet voor de reacties doe. Ik blog voor mezelf, om zo een herinnering achter te laten wat ik kan terug lezen. Zo staat er op mijn blog hoe we onze katten aanschafte, dat we gingen samenwonen, we zijn getrouwd en onze leuke uitstapjes en reizen.”

Vertel je alles aan je lezers?
“Ik ben een tijdje geleden bewuster gaan bloggen. Ik had eerst alles open en bloot op het internet staan zoals zaken over werk en foto’s. Nu vrienden/familie mijn blog lezen en ik niet weet of er mensen mee lezen van mijn werk en dergelijke ben ik voorzichtiger geworden. Ik zet persoonlijke dingen en alle foto’s achter een wachtwoord online die alleen mensen mogen ontvangen die mijn wachtwoord aanvragen. Uiteraard check ik ook wie deze mensen zijn, vandaar dat ik een blog url altijd erbij vraag. Aan de ene kant is het jammer dat ik niet alles kan delen maar aan de andere kant vind ik het prettiger iets anoniemer te zijn op het WWW.”

Welke site(s) moet iedereen ontdekken?
“Ik heb talloze blogs in mijn feedreader staan maar hier een lijstje met een aantal persoonlijke bloggers:
http://desschrijft.nl/
http://daarwaseens.nl/
http://www.mcdid.nl/
http://www.dinastie.nl 
http://madrina.wordpress.com
http://www.xd44ntjuh.nl/
http://www.inikkens.com

Klik hier om het blog van Saskia te bezoeken.

Lees ook:Bloglight; Blogger in the spotlight: Manon Bruinekreeft
Lees ook:Bloglight; Blogger in the spotlight: Cathelijne Pallandt
Lees ook:Bloglight; Blogger in the spotlights: Willemijn Staal van Mijnerzijds
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Suzanne Kamps
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Kinga!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>