Bloglight > Blogger in de spotlights: Kinga!

Meiden.blog.nl interviewt iedere vrijdag, zaterdag en zondag interessante bloggers in de rubriek Bloglight. In de eerste editie vertelt de zestienjarige Kinga, die in 6 gymnasium zit meer over haar blog http://kinga.nl/blog.

“Sinds mijn 8e ben ik al bezig met websites. Dat begon op kindertent.nl, met websites over mijn interesses toentertijd. Daar leerde ik stukje bij beetje meer over codering. Uiteindelijk ging dat vervelen, waardoor ik over ging op andere website-platforms met meer vrijheid. In de eerste klas leerde ik een meisje kennen die ook een blog had, op een eigen domein. Ik ontdekte meer blogs en kon niet wachten tot ik zelf ook te beginnen. Ik hield van schrijven en van het bouwen van websites, dus het leek me ideaal deze dingen te gaan combineren. Ik begon met een subdomein op haar blog. Maar al snel wilde ik mijn eigen domein, zodat ik van niemand meer afhankelijk zou zijn. Zo’n 4 jaar geleden werd die droom realiteit en werd kinga.nl van mij, maar pas sinds 2 jaar blog ik op de manier zoals ik dat nu doe.”

Waar blog je over?
“Ik blog over alles wat mij bezig houdt; zowel over dingen die ik meemaak, als over dingen die me inspireren of blij maken. Ik hou zelf erg van fotografie, dus dat zie je relatief vaak terugkomen op mijn blog.”

Wat vind je zo leuk aan bloggen?
“Het leuke van het bloggen vind ik dat ik vaker creatief bezig ben. Ik probeer voor mijn fotoprojectje op mijn blog elke dag weer zo’n leuk mogelijke foto te maken, zoek naar DIY-projectjes voor blogposts en probeer regelmatig weer een nieuwe layout te maken. Daarnaast helpt mijn blog me niet alleen dingen van mezelf af te schrijven en dingen sneller te verwerken, maar het helpt me ook veel positiever naar de wereld te kijken. In het begin had ik ook veel moeite met het volhouden van bloggen, maar als het iets is wat je écht leuk vindt en als je het echt voor jezelf doet omdat je het leuk vind, gaat het veel makkelijker. De kunst is om iets te vinden wat je genoeg interesseert en daar over te gaan schrijven.”

Als blogger stel je jezelf kwetsbaar op; maak je je daar druk over?
“Ik ben een erg open persoon. Ook als je me in ‘real life’ leert kennen, is dat iets wat de meeste mensen bijzonder en leuk vinden. Ik merk zelf vaak dat als je iemand open benadert, je dezelfde openheid en eerlijkheid daarvoor terug krijgt, en dat vind ik heerlijk. Het kost me dan ook geen moeite om dat ook op mijn blog te doen. Er zijn natuurlijk dingen die ik achterhoud, dingen die je ook in ‘real life’ niet zo 1-2-3 vertelt, maar met het meeste ben ik heel makkelijk. Soms zet ik wachtwoorden op blogjes, maar dat is voornamelijk omdat ik anderen nooit wil kwetsen of benadelen en ik niet zeker weet wie van de mensen in mijn omgeving ook mijn blog lezen. Ook zet ik mijn achternaam en adres niet online.”

Welke site(s) moet iedereen ontdekken?
“Ik vind http://abeautifulmess.com een geweldige site om te bekijken. Er staan mooie foto’s op, geweldige DIY-projectjes en heerlijke recepten. Ook het weblog van Nancy, http://nenz.net, vind ik superleuk om te lezen! Ze schrijft over allerlei dingen die het leven net wat leuker en mooier maken. Elke keer dat ik een van haar blogposts lees, verschijnt er weer een glimlach op m’n gezicht!”

Klik hier om Kinga’s blog te bezoeken.

Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Suzanne Kamps
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Marike van LIV’WOW
Lees ook:Bloglight; Blogger in de spotlights: Maris van Mcdid
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Robin van Kissokill.net
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: The Fashion Moodboard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>