Hello Kitty, voor jong en oud!

Hello Kitty producten zijn hip. Iedereen kent wel een kleintje of zelfs een volwassene die met liefde Hello Kitty producten draagt, mee speelt of heerlijk onder kruipt. Het is een wereldwijde rage voor kleine meisjes, meiden, maar dus ook voor volwassen vrouwen. De afbeelding van Hello Kitty verscheen op echt alles, van tassen tot dekbedden en van kinderkleding tot spullen voor eten en drinken. Maar wat is nu eigenlijk de geschiedenis achter Hello Kitty? Waar heeft dit schattige katje haar wereldwijde succes aan te danken?
Hello Kitty werd in 1973 bedacht door de Japanse ontwerper Ikuko Shimizu voor de Japanse speelgoedfabrikant Sanrio. Hello Kitty kreeg een Engelse naam mee. De reden dat voor een Engelse naam werd gekozen is, omdat in de jaren 70 de Engelse cultuur erg populair was onder de Japanners. Ook woont Hello Kitty volgens het concept samen met haar ouders en tweelingzusje Mimmy in London.

Het wereldwijde succes begon langzaam vorm aan te nemen in 1983. Hello Kitty werd in dit jaar ambassadrice van Unicef, maar het echte succes begon eind jaren ’90. De grondslag van dit wereldwijde succes ligt in Amerika. Veel Amerikaanse sterren adopteerden Hello Kitty als ideaal modeaccessoire. Mariah Carey, Britney Spears en Paris Hilton poseerden met Hello Kitty shirtjes, oorbellen en kettingen. Voor de 35ste verjaardag van Kitty poseerde popster Lady Gaga in een jurk gemaakt van Hello Kitty-knuffels.

Het eerste product waar Hello Kitty op verscheen was een kleine roze portemonnee. In 2004 stond de afbeelding van het katje op twintigduizend producten. Inmiddels is Hello Kitty ook al jaren mateloos populair in Nederland. Sinds 2009 heeft Nederland ook haar eigen Hello Kitty Store. Deze Store is te bezichtigen in Delft en heeft naast de producten die in andere winkels verkrijgbaar zijn ook Hello Kitty producten die exclusief en apart zijn.

Ook Kinderstore.nl verkoopt leuke Hello Kitty producten en sinds kort is ook de nieuwe lijn in de webshop verkrijgbaar, de ‘Charming lijn’. Zoekt u bijvoorbeeld nog een leuke portemonnee, schoudertas of een leuke reistas met dit schattige katje erop, kijk dan op Kinderstore.nl en u vindt een breed scala aan Hello Kitty producten.

Geschreven door:
http://kinderstore.blogspot.com
Foto: By Jorge Barrios (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Hello Kitty op je USB-stick
Lees ook:Hello Kitty Swarovski sieraden voorjaar/zomer 2012
Lees ook:Hello Kitty: hello baby!
Lees ook:Politiekorps rukt uit voor verdwijning jong meisje
Lees ook:Tjitske Reidinga te oud voor Elle Style Award, echt niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>