Britt Dekker: “Het presenteren van zo’n groot programma, had ik nooit durven dromen!”

Aanstaande zaterdag gaat ‘Het Beste Idee van Nederland’ van start op SBS6. Dit programma wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder en Britt Dekker. Speciaal voor meiden.blog was Tessa Liebrand bij de première en heeft ze Britt vragen kunnen stellen. Britt vertelt over de samenwerking met Jochem, haar bekendheid, haar toekomstplannen en haar levensmotto!

Vind je het leuk om ‘Het Beste Idee van Nederland’ te mogen presenteren met Jochem?
“Het presenteren van ‘Het Beste Idee van Nederland’ is heel spannend, maar super leuk. Het is gewoon een zaterdagavond show! Verder is het super leuk om te zien dat er allemaal mensen, uit het hele land, met ideeën komen. Sommige mensen zijn jaren bezig met het uitwerken van hun idee in een of andere schuur. Het zijn gewone mensen, dat is leuk om te zien.
De samenwerking met Jochem gaat ook heel goed, ik leer heel veel van hem. Ik ken Jochem nog van praatjesmakers. Ik was destijds nog maar twaalf en dat keek ik toen altijd. Het is wel grappig dat ik nu naast hem sta.”

Hoe bevalt het bekend zijn en wat is leuk of juist minder leuk aan bekend zijn?
“Ik had nooit verwacht dat ik bekend zou worden. Ik had er niet eens over nagedacht vier jaar geleden. Maar nu ik bekend ben en zo’n groot programma mag presenteren, is dat wel echt een droom die uitkomt. Ik had het nooit durven dromen.
Bekend zijn is leuk omdat je veel gratis dingen krijgt of gratis naar feestjes kan. Je komt op plekken waar je anders niet komt. Wel is het jammer dat ik minder snel uitga dan andere jongeren van mijn leeftijd. Ik word namelijk heel snel herkend. Of als ik bijvoorbeeld met een kater naar de supermarkt ga en mensen willen met me op de foto, dan zie je die foto daarna terug op Twitter en dan denk ik wel eens, ojee zo wil ik mezelf liever niet terug zien. Maar voor de rest vind ik het super leuk om bekend te zijn.”

Wat is het allergaafste wat je hebt mogen meemaken door je bekendheid?
“Dat Imke en ik voor RTL5 een wereldreis mochten maken. Dat was echt heel gaaf. Ik was zelf nog nooit echt in het buitenland geweest en toen ging ik meteen de hele wereld rond. We hebben de mooiste plekken gezien. Toen besefte ik wel dat dat heel bijzonder was! Ineens zaten we tussen een stam in Afrika, op een olifant of tussen de leeuwen en het andere moment in een of ander gek vliegtuigje boven Japan. Dat was wel echt het allertofste denk ik.”

Gaan jij een Imke in de toekomst nog samen verder?
“Misschien komen Imke en ik in de toekomst weer samen maar voorlopig gaan we even alleen verder. We konden altijd op elkaar steunen. Als Imke niets wist te zeggen, wist ik wel wat of andersom, dat was handig. Maar nu moet ik echt op mijn eigen benen staan en dat is ook wel een keer leuk.”

Wat zijn jouw televisieplannen voor komend jaar?
“Jochem heeft een heel leuk programma bedacht voor ons twee. Daar mag ik nog niet veel over zeggen maar daar horen jullie later meer over. Het wordt in elk geval heel leuk! Ik vond het ook wel heel leuk dat Jochem dat bedacht had, want dan weet ik ook dat hij het echt leuk vindt om met mij samen te werken. Maar wat het wordt, dat is nog even spannend.”

Wat is jouw droom is de televisiewereld?
“Mijn droom is om op tv, een programma met en over paarden te maken. Paarden zijn mijn grote passie en als ik dat zou kunnen combineren met een programma op de televisie zou dat super tof zijn.”

Heb je nog genoeg tijd voor je paarden?
“Ik ben erg druk maar ik vind elke dag nog wel tijd voor de paarden. Daar zal ik altijd tijd voor maken. Ik ben veel met paarden bezig. Ik schrijf sinds kort ook elke maand een blog voor een paardenblad. Paarden zullen altijd belangrijk voor mij blijven.
Wat heel cool was, is dat ik door mijn werk de kans heb gekregen om in Normandië bij het paarden WK te kijken. Ik heb daar super goede paardensporters ontmoet, zoals Ankie van Grunsven. Ik ben echt fan van haar. Het was super cool om daar tussen alle grote paardensporters te mogen zitten. Het was een hele mooie ervaring die ik normaal niet zomaar mee zou maken.”

Wat is jouw levensmotto die je mee kan geven aan onze meiden?
“Je moet altijd overal het positieve en de humor van inzien. Bijvoorbeeld als je een heel vervelend persoon hebt op school. Je kunt die persoon maar beter gewoon heel hard uitlachen. Probeer er niet mee te zitten maar positief te blijven. Positief blijven helpt je echt met alles. Als je nukkig en chagrijnig bent, dan helpt dat je niet verder.”

Dus meiden, blijf positief en zie de lol van alles in, zo doet Britt dat ook en zij heeft heel veel lol in haar leven. En vergeet zaterdagavond om 20:00 uur niet ‘Het Beste Idee van Nederland’ te kijken, want ik kan je vertellen, het wordt super grappig.

Door: Tessa Liebrand

Lees ook:Tienersterren presenteren het boek ‘Hoe word ik beroemd’
Lees ook:Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan vanavond terug op tv
Lees ook:Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’
Lees ook:Britt Dekker houdt van ‘Friends with benefits’
Lees ook:Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>