Het leed dat spierpijn heet

Het is tegenwoordig helemaal in om er een gezonde lifestyle op na te houden. Helemaal goed natuurlijk, maar soms heb je na een intensieve workout al het gevoel dat je spierpijn krijgt. Geen fijn gevoel. En vooral de dagen erna zijn geen pretje. Hieronder een paar tips om de spierpijn te verzachten zodat je snel weer kunt trainen. Spierpijn is simpel gezegd een overbelasting van je spieren.

Als je spierpijn hebt is het belangrijk dat je rust neemt en je spieren de tijd geeft om weer te herstellen. Er is dus geen wondermiddeltje dat ervoor zorgt dat het in een keer verdwijnt, helaas.

Er zijn een aantal dingen waardoor je spieren sneller herstellen:
- Probeer zoveel mogelijk water te drinken. Het is namelijk belangrijk dat jouw lichaam zoveel mogelijk vocht opneemt om te herstellen. Dus ook al doet het nog zo’n pijn, loop naar de keuken om toch dat glas water te halen.
- Spierpijn doet zeer, dat klopt. Ga alleen niet stilzitten. Ze zeggen wel eens dat het juist beter is om de dag erna juist te bewegen zodat je het eruit loopt of traint. Dit is dus erg belangrijk. Heb je spierpijn in je armen, probeer dan voorzichtig een paar oefeningen te doen zodat je spieren losser worden. Als je spierpijn in je benen hebt, is het belangrijk dat je een rondje hardloopt. Zo worden je spieren een stuk losser.
- Heb je last van spierpijn op plekken waar je er zelf ook bij kunt? Probeer dan jezelf een klein beetje te masseren. Dit zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen en je zo sneller van je spierpijn afkomt.
- Zodra je klaar bent met je workout is het belangrijk dat je kort daarna eiwitten eet. Dit zorgt namelijk voor het herstellen van je spieren. Het voorkomt niet dat je spierpijn krijgt, maar het is wel beter voor je spieren.

Kun je nou helemaal niks? Probeer dan zoveel mogelijk rust te houden, toch voorzichtig te bewegen en te koelen met een ijszak.

Lees ook:Het meisje dat in vuur en vlam stond
Lees ook:Het liefste filmpje dat er is…
Lees ook:Vriendin Mirjam Abarkan gelooft niet dat het eerwraak was
Lees ook:Heet en sexy. De massagekaars.
Lees ook:George Alexander Louis; zo heet baby Kate Middleton en prins William

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>