Janken in je juichpak; apps waarmee je wk overleeft

Het WK gaat voor Oranje vanavond beginnen. Zit je al klaar in je juichpak of zit je nu al depressief in je jankpak? Hoe het ook zij, een goede voorbereiding is het halve werk. Ook al is voetbal niet je ding, dan nog is de kans vrij groot dat personen in je omgeving (je partner, je collega’s, je vriendinnen) de komende tijd met een rood-wit-blauw geverfde bekkie naast je op de bank zitten te schreeuwen. Ons advies: if you can’t beat them, join them. Robin Mobile, de mobiele provider van voetbalminnend én voetbalhatend Nederland, verzamelde deze supernuttige apps en tips voor je om het komende WK te overleven.

Hoe meer je weet over de speeltijden, hoe meer wedstrijden je kunt missen of juist volgen. Net op tijd in het bos voor een stille wandeling met fluitende vogels, of net op tijd in de kroeg voor een meter bier en twintig vuvuzela’s in je oor. De officiële app van de FIFA vertelt je welke teams wanneer spelen en je kunt de wedstrijden eenvoudig aan je agenda toevoegen om op tijd gewaarschuwd te worden. Daarnaast heeft de app een uitgebreide nieuwssectie, waarmee je de stemming van Nederland kunt voorspellen aan de hand van de uitslagen en eventueel kunt besluiten om nog wat langer uit de bewoonde wereld weg te blijven.
Gratis voor Android en iOS.

Goalshaker
Is je partner even naar de keuken om bier te halen en wil je hem of haar als een gek zien rennen? Door je telefoon te schudden hoor je een Braziliaanse commentator “goooaaaaalll!” schreeuwen. Hij stopt pas met schreeuwen als jij stopt met schudden, of als je partner je telefoon uit het raam heeft gegooid. Goooaaaaaaallllll!
Gratis app voor iOS.

Rijk worden
Voor deze tip is bij voorkeur wel wat voorbereiding nodig, maar denk je dat het geluk aan jouw kant staat, dan kun je natuurlijk ook gewoon gokken. Met de ‘Poollie: WK 2014′ app kun je je vriendinnen en collega’s geld afhandig maken. Start de app, begin een pool, nodig je vriendinnen uit, voorspel de uitslagen juist, incasseer het geld, verhuis naar een strandvilla aan de Middellandse Zee (mét sexy poolboy), maak een selfie terwijl je op je luchtbed in je zwembad dobbert en stuur die als troost naar je vriendinnen in Nederland. Win!
De gratis mobiele app is er voor Android, iOS en Windows Phone.

Oranje Soundboard
Hi-la-rische geluidsfragmenten van het Nederlands elftal, die je in kunt stellen als ringtone of notificatie en waarmee je de hele dag je vrienden kunt vermaken. Vooral met het Spaanse commentaar zul je veel bewondering oogsten. En de kers op de taart: je kunt de geluidsfragmenten delen via whatsapp, dus ook als je vrienden zijn weggevlucht kunnen ze nog genieten van jouw grappige soundboard.
En nog gratis ook, voor Android!

Irriteer je medemens
Niets leukers dan andere mensen irriteren met niet ter zake doende voetbalwetenswaardigheidjes. Met de ‘Voetbal van toen’ app kun je je historische voetbalkennis bijspijkeren. De vroege geschiedenis van het Nederlands elftal staat centraal en je kunt kennis maken met voetbalhelden uit het verleden, zoals Puck van Heel of Kees Kuys. Ga op ontdekkingstocht en kom er achter dat er soms stadions hebben gestaan op plekken waar je dat nu niet meer verwacht. Of verbaas je over de eenvoudige trapveldjes, waar belangrijke interlands werden gespeeld. De mensen met wie je naar het WK kijkt zullen zich dood irriteren aan je irrelevante feitenkennis, maar kunnen er niks van zeggen, want het gaat tenslotte over voetbal.
Gratis voor iOS en Android.

Hooghouden die eer
Houd de eer hoog en versla de mannen tijdens het WK met Tapkick 2014! Tapkick is een app waarmee je de bal zo lang mogelijk hoog moet houden. Als de bal tussen de twee aangegeven strepen op het scherm van je telefoon komt, moet je op het scherm drukken om de bal in de lucht te houden. Was je al fan van Flappy Bird, dan is dit de ideale afleiding tijdens een oersaaie voetbalwedstrijd.
Gratis voor Android.

Selfies
Installeer de app ‘Golo Loco’ en plaats je telefoon naast, voor of op je televisie. De app meet het omgevingsgeluid en wanneer jullie gejuich boven dit niveau uitkomt, wordt er automatisch een foto gemaakt. Aan het eind van de wedstrijd selecteer je natuurlijk de foto waar je zelf goed op staat en je vrienden belachelijk en die deel je vervolgens via social media, want daar is een schrijnend selfietekort.
De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Lees ook:Kies jij voor juichpak Roy Donders of hip WK jurkje
Lees ook:Met dit WK armbandje wens je Oranje veel succes
Lees ook:Je hebt een rode vlek in je kruis!
Lees ook:Op je downloads hoef je niet meer te wachten…
Lees ook:Ben je extreem verlegen? Deze cursus kan je helpen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>