Maffe Marathon Bijenkorf: net als in de film, maar dan echt

Gisteravond was het zover: de Maffe Marathon van de Bijenkorf ging van start. In het filiaal van Amsterdam gebeurde dit door middel van een spectaculaire actie. Om klokslag 18.00 uur vielen er maar liefst duizend ballonnen naar beneden. In sommige ballonnen zat een sleuteltje verstopt dat garant stond voor een mooie prijs. Denk bijvoorbeeld aan een iPad Touch, een duur horloge, een mooie tas, maar denk ook aan een cheque van de Bijenkorf ter waarde van 750 euro. Blogger Irene Groenink was aanwezig bij de prijzenregen.

10,..9,..8,..7,..6,..5,..4,..3,..2,..1,..0! Harde knallen van ballonnen die lek worden geprikt. Geschreeuw. Gejuich. Gejoel. Ja, eindelijk, de prijzenregen is op de mensen neergedaald. Ik sta op de tweede verdieping en kijk toe hoe er op de verdieping beneden mij een kudde wilde beesten is losgelaten, zo lijkt het. Ik dacht dat dit soort taferelen alleen bestonden in films, maar niet dus. “Wat worden mensen hier toch hebberig van, hè?”, zucht een oudere dame naast mij. Ze heeft gelijk, want beneden wordt de ene na de andere waarschuwing gegeven: “Mevrouw, u mag maar één sleuteltje per persoon inleveren. U heeft er, even tellen, drie.”

Al twee uur vóór de start, zo rond een uur of vier, stroomt de Bijenkorf in Amsterdam vol. Mensen bladeren onrustig door de folder die ze bij de ingang hebben gekregen en kijken vol nieuwsgierigheid naar alle groene doeken die nu nog over de producten heen liggen. Rond vijf uur klinkt er harde muziek. Getrommel. Het is de speciale Maffe Marathon fanfare, die iedereen langzaam maar zeker naar de eerste verdieping, the place to be, leidt. Alhoewel, niet iedereen: “Ha, ik blijf lekker een verdiepinkje hoger staan. ’t Is mij veels te benauwd daar beneden.”

Drie mensen maakten kans op de al eerder genoemde prijs van 750 euro aan shoptegoed. Het geld moest diezelfde avond nog worden uitgegeven. De gelukkige winnaars werden begeleid door één van de stylisten die aanwezig waren: Jetteke van Lexmond, Bodo Breg of Chantal Bles. Het werd tijdens de presentatie voorafgaand aan de prijzenregen wel duidelijk dat iedereen in het bijzonder op deze prijs hoopte. Logisch!

Tijdens de Maffe Marathon zijn talloze producten en merken sterk in prijs verlaagd. De Maffe Marathon duurt nog tot en met 7 april 2013. De Bijenkorf verwacht dat er in de komende twee weken ruim een miljoen mensen langskomen in één van de filialen. Veel plezier voor als jij ook een kijkje gaat nemen!

Klik hier om meer over de Maffe Marathon te lezen op Shoppenblog.

Lees ook:Maffe Marathon Bijenkorf start 26 maart met prijzenregen
Lees ook:Lui, maar stylish op de bank net als celebs
Lees ook:Recensie Peter Pan de musical: Het leek net echt!
Lees ook:Beauty experience Glamour in de Bijenkorf
Lees ook:Meidenblog ontmoet Khloé Kardashian tijdens haar bezoek aan de Bijenkorf in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>