Als een kind misbruikt wordt… jeugdboek voor slachtoffers

Het jeugdboek ‘Hier doet het geen pijn’ is een treffend verhaal over een meisje dat jarenlang seksueel misbruikt werd, maar leert op te komen voor zichzelf en leert te overleven. Het is een begrijpelijk en vooral hoopgevend boek, waarin jongeren hun gevoelens kunnen herkennen.Kinderen die slachtoffer werden gaan er zeker baat bij vinden, maar ook ouders, hulpverleners en leerkrachten zullen leerrijke dingen opvangen.

De auteur Heidi Vanrompay kreeg bij het schrijven hulp van jonge lezers en professionele hulpverleners. Het boek bevat een voorwoord door Inge Vervotte, voormalig minister van Welzijn en Gezin. In een bijsluiter krijgen lezers nuttige informatie van politie, slachtofferhulp en traumapsycholoog Erik de Soir.

HET VERHAAL:
Viki’s leven draait om school, lachen met haar beste vriendin Sara, hangen in het clubhuis en spelen met haar hondje Molli. Maar op een zomerdag wordt dat leventje brutaal verstoord als Viki wordt aangerand door een vriend van haar broer. Viki schaamt zich voor wat er gebeurd is en is doodsbang voor de gevolgen. Ze durft niemand in vertrouwen nemen, maar trekt zich terug in haar ‘zeepbel’ waar alles zachter wordt en zachter klinkt. Waar het geen pijn doet. De mensen in Viki’s omgeving merken echter dat er iets scheelt en proberen haar zeepbel te doorprikken. Langzaam maar zeker leert Viki weer vertrouwen en begint ze terug te vechten. Want ze staat er niet alleen voor …

Hier doet het geen pijn is een beklijvend, maar hoopgevend boek dat haarfijn weergeeft wat het betekent om slachtoffer te zijn van seksueel misbruik en dat krachtige lessen biedt om dit te overleven.

Lees ook:Vermaak voor een luie vakantiedag: Als je verliefd wordt
Lees ook:Jan Smit balanceerde als kind op randje van de dood
Lees ook:Voor als je nog snel een lekker cadeautje zoekt
Lees ook:Pffff…. een ruft als beloning!
Lees ook:Christian Bale bezoekt slachtoffers schietpartij Aurora

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>