Eerste keer seks? Meiden zijn steeds jonger

Steeds meer (Britse) meisjes hebben seks voor hun zestiende, dat blijkt uit The Health survey for England. Een kwart van de meiden in de leeftijd van 16 tot 24 geeft toe dat ze jonger dan zestien was toen ze het voor het eerst deed. Daarnaast blijkt tien procent van de 16-24 jarigen tien of meer sekspartners te hebben gehad.

Voor het onderzoek zijn 8420 mensen in de leeftijd van 16-69 ondervraagd. In de oudste categorie – van 55-69 – was maar vier procent van de dames minderjarig toen ze voor het eerst tussen de lakens dook. Jongens waren er vroeger wel iets sneller bij, daar ging 15% al voor de zestiende verjaardag met een meisje naar bed. Nu doet 22% van de jongens dat.

Lees ook:Glazen schuifdeur: de eerste keer
Lees ook:Steeds meer meiden studeren Geneeskunde
Lees ook:Meeste meiden willen fulltime werken
Lees ook:Meisjes hebben steeds grotere borsten
Lees ook:Waar zijn Graciella en Yara? Meiden vermist sinds vrijdag!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eerste keer seks? Meiden zijn steeds jonger

  1. Toontje

    Zal waarschijnlijk niet enkel maar in G.Brittany zijn, ook hier in NL. zal deze uitslag van dit onderzoek gelijkwaardig zijn. De jeugd is tegenwoordig immers al op jongere leeftijd volwassen, weten en leren veel d.m.m van het medium internet al op jongere leeftijd over sex. Meiden van ong. 14-15 jaar oud hebben vaak al het uiterlijk/lichaam van oudere en kleden zich alsof ze 20-21 jaar zijn. Vroeger moest je maagd zijn en blijven tot je in het huwelijk trad, tegenwoordig door de betere voorlichting over sexualiteit, aids en soa, voorbehoedsmiddelen zoals de pil en condooms overal verkrijgbaar zijn maakt het ook juist voor jongeren mogelijk om op jeugdige leeftijd veilig sex te hebben, te vrijen. Er rust tegenwoordig ook geen tabou meer op het sexgebeuren, wat sexervaringen uitwisselen d.m.v. verschillende sexpartners is als het veilig gedaan word zelf goed voor de algemene ontwikkeling in het groeiproces van ouder worden. Bovendien, je kan beter spijt hebben van iets wat je wel gedaan heb dan later spijt krijgen van iets/dingen wat/welke je niet gedaan heb en het wel had willen doen.

      /   Reply  / 
  2. Melanie

    Ik ben melanie 13 jaar en ik moet iets opbiechten ik heb op mijn 12e al sex gehad

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>