Brainfood voor de examens

De examens staan weer voor de deur en dat betekent dat je goed moet eten. Brainfood is heel belangrijk om je drie uur lang achter elkaar te concentreren. Aukeline van Dorp schreef hier een leuk artikel over op Thuisbezorgd.nl. Zij geeft tips over de juiste voeding en welke voedingsmiddelen je nou moet eten om jezelf goed voor te bereiden op je examen.

Dit artikel is geschreven door Aukeline van Dorp. Alle rechten zijn voorbehouden aan thuisbezorgd.nl en Aukeline zelf. Vanaf maandag 11 mei is het weer zover: alle middelbare scholieren hebben dan eindexamens. Dit vraagt om echt ‘brainfood’ dat zorgt voor uiterste concentratie, een frisse blik en genoeg energie. Benieuwd wat je het beste kunt eten, zodat je goed voorbereid aan je examens kunt beginnen? Lees dan vooral verder!

Gezond eten en hersenen

Goed en gezond eten is belangrijk voor de hersenen. Bij kinderen is dit vooral belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en bij volwassen voor het onderhoud. Wanneer volwassenen namelijk een tijd iets ongezonder eten, dan merken zij dit bijvoorbeeld door een verminderende concentratie en vergeetachtigheid.

Bron: Miss Natural

Wat is echt brainfood?

Jouw hersenen hebben vetten nodig: deze zorgen er namelijk voor dat signalen goed doorgegeven kunnen worden. Maar wacht even voordat je direct naar een hamburger grijpt: dit geldt voor de onverzadigde vetten, zoals DHA en EPA (de omega-3-vetzuren).

Daarnaast heeft je lichaam natuurlijk vitamines en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Zo zouden B-vitamines een positief effect hebben op de cognitieve functie van de hersenen die verantwoordelijk is voor de waarneming, de taal, de redenatie, het geheugen en het denken.

Bronnen: Miss Natural en Gezondheidsnet

Eten dat goed voor de hersenen is

Wees gerust: je kunt genoeg eten dat goed voor de ontwikkeling en het onderhoud van je hersenen is. En dat is nog lekker ook! De volgende voedingsmiddelen kun je eten:

 • Pure chocolade (minstens 72 procent)
 • Rood en paars fruit (aardbeien en blauwe bessen)
 • Avocado
 • Vette vis (zalm, haring, makreel, etc.)
 • Walnoten
 • Groente (broccoli, bloemkool en koolsoorten)
 • Volkoren granen (bijv. in bruin brood)
 • Zuivelproducten (melk, yoghurt, kwark, etc.)
 • Oregano en kaneel
 • Mager rundvlees
 • Eieren
 • Water

Bron: Mens en gezondheid

Restaurants met gezonde gerechten

Wil je direct gezond eten bestellen? Dat komt goed uit! Je vindt hieronder een selectie van restaurants met gezonde gerechten, die bestaan uit een van de bovenstaande voedingsmiddelen.

Lees ook:Make-up look voor de lente ware blikopener
Lees ook:Gezond eten obsessie voor één op de vijf meiden
Lees ook:Voor de deur liggen voor Jimmy Choo?
Lees ook:De nieuwste inpaktrends voor de Kerst
Lees ook:Voor de fans van on Tour: clips van Pop 4 You en De Nitwits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>