Overleef de winterblues

Het is weer zover. De herfst en de winter komen eraan. Dat betekent kortere dagen en veeeeel minder daglicht. Daar zitten we natuurlijk niet echt op te wachten, hetzelfde als de ‘winterblues’. Oftewel kort gezegd een licht winterdepressie omdat je minder vitamine D binnenkrijgt. Dus vandaag een lesje of how to survive de winterblues.

 

 

 

Je voelt je misschien moe, ellendig en hebt zin om de hele dag te slapen dan kan het wel eens zijn dat je de winterblues te pakken hebt. Niet fijn, maar je kunt er wel wat aandoen.

1. Probeer niet overdag te slapen. Zo raakt jouw bioritme namelijk alleen maar erger verstoord. Probeer dus gewoon de acht uur per nacht te halen. Dan zul je zien dat je overdag ook minder moe bent.

2. Ga zoveel mogelijk naar buiten. Vergeet je huiswerk eventjes en loop een extra rondje buiten. Zo krijg je namelijk meer Vitamine D binnen waardoor je jezelf ook wat beter zult voelen. Het is belangrijk om veel daglicht mee te krijgen.

3. Maak zoveel mogelijk plezier. Ga lekker op pad met je vrienden en vriendinnen en doe leuke dingen. Ga bijvoorbeeld een rondje schaatsen (ook al is het daar nu nog geen weer voor), winkelen in de stad of lekker naar het bos. Het is namelijk belangrijk om bezig te zijn en ook om te lachen. Want lachen is gezond voor je.

4. Het is o zo verleidelijk om pizza, pepernoten en andere ongezonde voedingsmiddelen naar binnen te stoppen, maar dit is niet goed voor je. Hierdoor voel je je uiteindelijk alleen maar vermoeider en lustelozer. Probeer dus zoveel mogelijk fruit en groenten te eten waar gezonde voedingsstoffen in zitten.

En niet te vergeten, verwen jezelf soms met iets leuks of lekkers. Neem een masker met vriendinnen en ga een zet een heerlijke (lach)film op. Zo word je vrolijk en kun je er weer een dag tegenaan.

 

Lees ook:Jonge actrice gezocht voor ‘Hoe overleef ik…’ de serie!
Lees ook:Hoe overleef ik de brugklas? Met dit stripboek!
Lees ook:Win dvd Hoe overleef ik… Mezelf? @MeidenblogNL
Lees ook:Win box tv-serie Hoe overleef ik… @meidenblog
Lees ook:Hoe overleef ik school…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>