Martin Garrix wil net zo bekend worden als Tiësto

Dj Martin Garrix uit Amsterdam (17) heeft een bijzonder cv. De SLAM!FM dj talent of the year award is in zijn bezit, een samenwerking met Christina Aguilera, en zijn doorbraak: Animals. Dit laatste nummer is een hit over de hele wereld. Komende tijd tourt hij door Azië, Australië en de VS en in december komt de opvolger van Animals uit. Maar van ster allures heeft deze nuchtere Amsterdammer geen last. Blogger Ilse Maas sprak hem.

En, heb je al hordes meisjes achter je aan lopen?
“Nee eigenlijk niet! Tot nu toe was ik alleen bekend bij een bepaalde groep mensen en nu begint het pas dat het grote publiek mijn hoofd gaat herkennen.”

Hoe ziet jou dagelijks leven eruit?
“De afgelopen tijd heb ik veel getourd door Europa. Het was vooral veel reizen en draaien. In het weekend heb ik overal in Europa optredens en door de week ben ik in Nederland. Dan ben spreek ik mijn vrienden, ga ik naar school (dance producing aan de de Herman Brood acedemie, red.) en chill ik lekker. Gewoon films kijken en af en toe windsurfen.”

Je bent best wel jong. Merk je daar veel van?
“In de muziekindustrie doet je leeftijd er niet toe. Het is maar een getal. Waar het om gaat is het aantal tickets dat je verkoopt.”

Wat vinden je vrienden van je succes?
De telefoon wordt door gegeven aan een vriend, die opneemt met een Amsterdams accent. “Ja hartstikke leuk! Hij maakt altijd tijd voor ons om samen te chillen en film te kijken als hij in Nederland is, dus daar zijn we blij mee.”

Wat is het meest onhandige dat ooit tijdens een optreden is gebeurd?
“Soms valt de muziek ineens uit.. Ik lul er dan gewoon door heen zodat mensen denken dat het zo hoort, haha.”

Wie is je grote voorbeeld?
“Tiësto, sowieso. Hij heeft de hele dance industrie veranderd want hij is de eerste artiest die hele stadions heeft uitverkocht. Ik zou heel graag zo groot willen worden als hij.”

Wat is de gaafste plaats waar je ooit hebt gedraaid?
In Alicante, Miami. Ik heb daar gedraaid voor zo’n 8000 mensen. De reactie van het publiek is echt geweldig. Het is voor mij een inspiratiebron om aftermovies van dit soort feestjes terug te kijken.”

Wil je weten of Martin Garrix een Waaghals of Watje is, klik dan hier en lees het interview op Jongerenblog.

Tekst: Ilse Maas.

Lees ook:Stem jij op Martin Garrix, Julia van der Toorn, Stromae of B-Brave?
Lees ook:Bijna net zo mooi als Whitney
Lees ook:Flashmob: zo tof, wil ook meedoen!
Lees ook:Zo worden je nagels echte blikvangers
Lees ook:Maffe Marathon Bijenkorf: net als in de film, maar dan echt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>