Bootcamp So You Think You Can Dance loodzwaar

Vanavond start voor de overgebleven honderd dansers de bootcampfase in ‘So You Think You Can Dance’. De intense druk om te presteren maakt de bootcamp tot een loodzware en emotionele opgave. De eerste ronde vindt plaats in Nederland. Na vier heftige workshops, waarna het doek al gelijk valt voor diverse dansers maar waar ook één danser totaal onverwacht gelijk mag vertrekken richting New York, moeten de kandidaten een danspartner kiezen.

De zelf gevormde koppels kiezen vervolgens een willekeurige I-Pod met muziek waarop ze zelf een choreografie moeten maken. Sommigen zijn blij met het nummer, anderen krijgen er complete stress van. Hoe vindt de jury hun choreo en nog belangrijker: wie mag uiteindelijk zijn koffers pakken voor bootcamp New York?

In de uitzending van zondag 7 oktober komen de 26 allerbeste dansers, dit is inclusief de vijf dansers die in de voorgaande rondes al een rechtstreeks New York-ticket kregen, aan in the dance capital of the world. Gelijk bij aankomst stelt de jury ze voor de keuze: modern of hiphop? Zonder te weten wat de consequenties zijn van hun keuze spreken de dansers hun voorkeur uit.

De hiphop-groep verkast naar The Bronx, dé plek waar hiphop ontstaan is. Daar maken ze zich op voor een workshop van hiphop-goeroe Dister. De moderne ‘clan’ vertrekt richting het Alvin Ailey Dance Theatre, the place to be op het gebied van moderne dans in NY. Na de workshops verzamelen alle deelnemers zich in The Bronx, wat totaal tegen hun verwachting hun slaapplaats blijkt te zijn voor de komende dagen.

Juryleden Dan, Jan, Euvgenia en Ish melden hen dat ze al het geleerde van die dag moeten toepassen in een zelf te bedenken choreo die ze de volgende dag in een street performance moeten showen. Crew modern doet dit midden op straat tussen de bekende gele taxi’s en met uitzicht op de Empire State Building, terwijl de hiphoppers hun performance neerzetten op het dak van de coole graffiti building ‘5 Pointz’ in Queens, met een unieke view over Manhattan. De jury beoordeelt beide optredens en stuurt ook nu weer dansers naar huis.

In de laatste NY-bootcamp aflevering op zondag 14 oktober gaan de overgebleven deelnemers in mega-stretched limo’s naar Broadway om de bekende musical Chicago bij te wonen. Terwijl ze genieten van de voorstelling weten ze niet dat zij zelf op korte termijn als eindopdracht een stukje uit de musical moeten neerzetten met de originele cast.

De volgende dag horen ze het grote nieuws, waarna ze totally flabbergasted de hele dag les krijgen van de dance captain van Chicago. De dag erna staan ze in het originele theater voor de jury om het resultaat te laten zien. Op dat moment leeft bij alle dansers maar één vraag: ga ik door naar de liveshows?

Uiteindelijk zijn de spotlights van het liveshowpodium bestemd voor de achttien echte uitblinkers. Zij hebben maar één einddoel voor ogen: het binnenhalen van die gewilde dansopleiding naar keuze en het geldbedrag van maar liefst 25.000 euro.

So You Think You Can Dance’: Bootcamp Nederland, zondag 30 september & ‘So You Think You Can Dance’: Bootcamp New York, zondag 7 en 14 oktober, tussen 20.00 uur en 21.30 uur op RTL 5.

Lees ook:Audities So You Think You Can Dance compleet anders
Lees ook:So You Think You Can Dance USA met supersterren
Lees ook:Kijker beslist in So You Think You Can Dance
Lees ook:Fans nemen plaats op jurystoel So You Think You Can Dance
Lees ook:So You Think You Can Dance lanceert Facebook App

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>