Audities So You Think You Can Dance compleet anders

Dance lovers opgelet, het is weer zover! Een nieuw seizoen van ‘So You Think You Can Dance’ is een feit. Vanaf zondag 2 september is het populaire dansprogramma terug bij RTL 5. Met in deze vijfde reeks een belangrijke aanpassing in de programmaopzet. De druk op de jury wordt enorm opgevoerd. Door het vervallen van de groepschoreografie aan het einde van elke auditiedag is de jury gedwongen meteen de kwaliteit van het danstalent te herkennen. Geen vangnet meer dus, maar gelijk beoordelen of de danser het ver zou kunnen schoppen in het programma.

Daarbij wordt nog een andere twist geïntroduceerd: Per auditieaflevering krijgt één opvallende, indrukwekkende danser de unanieme jury-vote om gelijk door te gaan naar de buitenlandse bootcamp. Dit betekent dat deze über-geskillde kandidaat de Nederlandse bootcamp mag overslaan en direct zijn koffers kan pakken voor New York, het mekka van de dans waar de laatste en allesbeslissende bootcamp-ronde opgenomen wordt. In totaal krijgen slechts vier dansers deze unieke kans.

Uiteindelijk zijn de spotlights van het liveshowpodium alleen bestemd voor de echte uitblinkers. Zij hebben maar één einddoel voor ogen: het binnenhalen van die gewilde dansopleiding naar keuze en het geldbedrag van maar liefst 25.000 euro.

Verder dit jaar een nieuw gezicht in de jury. Hiphop-specialist Ish Ait Hamou, al drie seizoenen als choreograaf betrokken bij ‘SYTYCD’, neemt samen met Dan Karaty, Jan Kooijman en Euvgenia Parakhina plaats achter de jurydesk. Ish is zeer enthousiast over zijn nieuwe uitdaging: “Ik kijk er erg naar uit. Ik vind het geweldig om nu als jurylid aan het programma verbonden te zijn. Bij het grote publiek en ook bij sommige dansers bestaat een bepaald beeld over wat hiphop inhoudt. Ik kan niet wachten om dat recht te gaan zetten. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik als nieuw jurylid wil bijdragen tot het vinden van onze beste danser. Ik hoop dat mijn mening en visie op een positieve manier kunnen beïnvloeden, bij zowel de deelnemers als de dansers thuis.”

Presentatie van het programma is ook dit jaar weer in handen van Dennis Weening en An Lemmens. RTL 5, wekelijks vanaf zondag 2 september tussen 20.00 uur en 21.30 uur.

www.rtl.nl/soyouthinkyoucandance

Lees ook:So You Think You Can Dance USA met supersterren
Lees ook:Bootcamp So You Think You Can Dance loodzwaar
Lees ook:Fans nemen plaats op jurystoel So You Think You Can Dance
Lees ook:Kijker beslist in So You Think You Can Dance
Lees ook:So You Think You Can Dance in theater vanaf januari 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>