Britt en Ymke op zoek naar mysterie mayakalender

Britt en Ymke zijn op wereldreis. Hun verslag is vanaf vanavond te zien in hun nieuwe programma: ‘Britt en Ymke en het mysterie van …’. De meiden nemen de kijker de komende weken mee naar alle uithoeken van de wereld en ontdekken bijzondere culturen en ondergaan eigenaardige rituelen.

Mexico, Namibië, Ecuador en Oman zijn aantal landen die zij bezoeken. Waar zij ook naartoe gaan, altijd krijgen zij een opdracht mee van Dennis Weening en Rick Brandsteder. De ervaren RTL 5-gezichten bepalen namelijk niet alleen waar de dames naartoe gaan, maar ook wat hun missie zal zijn. Een missie die helemaal past bij de cultuur en gewoonten van de inheemse bevolking. Om hen een beetje op gang te helpen, krijgen de dames in Nederland een opdracht die te maken heeft met deze missie.

Met de geheimzinnige titel ‘Britt en Ymke en het mysterie van de Mayakalender’ op zak, vetrekken zij voor de eerste aflevering naar Mexico. In Nederland brengen Britt en Ymke een bezoek aan een bloedpoli, niet wetende dat dit alles te maken heeft met hun missie in Mexico: wat de waarheid is achter het verhaal dat de wereld in 2012 zal vergaan. Hun tocht brengt hen langs vreemde oorden zoals het poppeneiland, langs schattige pleintjes waar ze moeten volksdansen en langs gevaarlijke plekken waar het niet pluis is. Uiteindelijk komen Britt en Ymke uit in een duistere tempel waar een sjamaan een eeuwenoud ritueel met ze uitvoert. Zal het de meisjes lukken de mensheid van de ondergang te redden?

Bekijk de eerste aflevering vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur op RTL 5.

Lees ook:Britt en Ymke gaan op wereldreis: vanaf 24 april op tv
Lees ook:Britt en Ymke in Ecuador; wie wordt Bananen-koningin?
Lees ook:Echte Meisje Op Zoek Naar Zichzelf met Britt, Roos en Bibi
Lees ook:Geisha-moeder neemt Britt en Ymke onder handen in Japan
Lees ook:Britt en Ymke blijven bij RTL 5; krijgen nieuwe show

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Britt en Ymke op zoek naar mysterie mayakalender

  1. spinoza

    Ik heb een stukje gezien van volgende week en word er niet blij van als ik zie dat er caviaatjes levend in kokend water worden gedompeld,ik kan het nog begrijpen van de inwoners van dat land..maar dat Britt en Ymke daar gewoon aan meedoen ECHT NIET TE BEGRIJPEN!!!!Als Nederlander moet je toch wel beter weten!!!Is dat nou leuk om te zien???Mensen gaan tegenwoordig wel ver voor geld en roem!Ik kijk niet meer.

      /   Reply  / 
  2. Anne

    Ge-wel-dig programma. Weer een typische Ymke en Britt op televisie in een ver, onbekend land. Heerlijk uurtje ontstressen op de dinsdagavond door lekker mee te lachen. Ik kan niet wachten tot volgende week.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>