Zwangerschapsolie van Weleda: ook voor als je niet zwanger bent

Tijdens een zwangerschap verandert je lichaam. In het huidweefsel stijgt het bloed- en vochtaandeel, waardoor de kans op zwellingen groter wordt, met name in de buik, dijbenen, billen en borsten. Het gevaar bestaat dan dat er scheurtjes in het weefsel ontstaan die als striae zichtbaar worden.  De zwangerschapsolie van Weleda doet deze zwangerschapsstrepen vervagen. Blogger Irene Groenink, die overigens niét zwanger is, heeft de olie getest (striae komt immers niet alleen voor bij zwangere vrouwen). Zouden de strepen op haar dijen sindsdien zijn verminderd? Lees gauw verder!

Eerste indruk
Het flesje ziet eruit zoals we dat van Weleda gewend zijn: eenvoudig en duidelijk, dus zonder teveel poespas. Het groene glas deed mij denken aan de smerige hoestdrank die mijn moeder vroeger altijd voor mij kocht als ik ziek was. Die gedachte heb ik maar heel snel weg gewapperd, haha. De olie ruikt lekker. Ik dacht de geur van lavendel te herkennen, maar volgens de verpakking is het de amandelolie en tarwekiemolie die ik ruik. Ook goed!

Werking
In de bijsluiter staat dat je de olie twee à drie keer per dag kunt gebruiken. Ik heb het bij één keer per dag gehouden. Ik ben niet zwanger en ik heb niet zóveel last van striae, dus ik wilde niet meteen te hard van stapel lopen. De olie moet je lichtjes inmasseren op de plekken waar de zwangerschapsstrepen kunnen ontstaan of, in mijn geval, waar je al strepen hebt zitten.

Resultaat
Ik heb de olie nu ruim een maand getest. Mijn strepen zijn niet helemaal weg (ik denk ook niet dat dat überhaupt mogelijk is in zo’n korte tijd), maar zijn al wel een stuk minder zichtbaar, hoera! Ik blijf dus lekker doorsmeren en als ik ooit nog eens zwanger raak, haal ik dit product zonder twijfel in huis.

Verkoopinformatie
De prijzen verschillen nogal, maar voor een flesje van 100 milliliter betaal je om en nabij de €13,50.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Frisse citrus handcrème van Weleda
Lees ook:Per ongeluk zwanger; chat voor al je vragen
Lees ook:Lelijk? Je bent ontslagen!
Lees ook:Nieuwe single van B-Brave is er: ‘Als je van mij bent’
Lees ook:Project X Haren niet alleen schuld van Merthe, ook van media

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>