Blogger Merle test body Oil van Hannah

Zomer of winter, hoe warm het ook is, de benen van blogger Merle van Dijk lijken altijd wel droog. Vooral na het scheren of een skinny jeans dragen zijn ze wit van droogte. Zij is dan ook erg benieuwd naar de Body Oil van Hannah, die belooft de extreem droge huid er gezond uit te laten zien en te herstellen.

Wat Hannah belooft
Hannah claimt dat deze Body Oil multifunctioneel inzetbaar is want de olie zou de huid moeten kalmeren en herstellen, je haren moeten voeden, het zou ontspannend werken tijdens een massage en als nagelolie kunnen dienen.

De ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten die in de olie zitten, overgenomen van de flacon Body Oil.
Octyldodecanol, olus oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Macadamia ternifolia seed oil, Dicapylyl Carbonate, Argania spinosa kernel oil, Tocopherol, Parfum.

De basis van dit product is macadamia-olie, gecombineerd met arganolie, het product dat al lange tijd populair is in beautyland. Arganolie is vooral bekend als voeding voor je haar, terwijl het dus ook voor andere lichaamsdelen verzorgend kan werken. Macadamia-olie werkt vooral erg verzachtend voor je huid. Ook kan het pigment versterken in je huid en dit langer vasthouden. Ideaal voor de zomer dus!

Het enige minpunt vind ik de parfum in het product, want dit kan erg irriteren als je huid er gevoelig voor is. Wel staat het helemaal onderaan in de lijst, waardoor er niet veel parfum in zou moeten zitten. Toch vind ik de parfum een beetje tegenstrijdig, want je huid zou moeten opknappen van deze olie. Door de parfum kan dit juist averechts werken. Zelf heb ik nooit erg veel last van parfum in producten, maar als je een erg gevoelige huid hebt zou ik dit product dus niet kiezen.

De verpakking
De verpakking is een pompflacon van plastic, waar 500ml Body Oil in zit. Ik vind en pompflacon erg handig, want het werkt hygiënisch en goed gedoseerd. Er komt namelijk precies genoeg uit per pompje om een half been mee te verzorgen. Ook kan de kop van de pompflacon ‘op slot’ gedraaid worden, wat praktisch is voor op reis. Zo lekt de olie je tas niet onder. Wel vind ik de flacon ietwat goedkoop aandoen omdat hij van plastic is. Natuurlijk zou het wel een erg zware fles olie worden als hij van glas zou zijn, maar het oog wil ook wat.

De Body Oil in gebruik
Wat me als eerste opviel toen ik de olie gebruikte, is de heerlijke geur van het product. Niet te overheersend en heerlijk fris, precies goed. Dit is echt een pluspunt vind ik. Ook hoef je maar heel weinig te gebruiken voor een groot oppervlakte. Het product is dus ook erg zuinig. Er zit 500ml in, dus dit product gaat dus erg lang mee.

De olie doet er wel erg lang over voor het ingetrokken is. Dit kan een minpunt zijn als je ’s ochtends gauw je benen hebt ingesmeerd met olie en daarna direct in je broek wilt schieten. Laat je de olie intrekken, dan ziet je huid er echt goed verzorgd en glowy uit. Bovendien hangt de heerlijke geur van de olie nog subtiel om je heen, wat echt heerlijk is door de dag heen. Zelf heb ik geen last van irritaties door de parfum die erin zit. Als je dus geen gevoelige huid hebt is de body oil van Hannah een echte aanrader om je huid eens goed te verzorgen na een dag in de zon!

Tekst: Merle van Dijk

Lees ook:Review douglas: body oil
Lees ook:Meidenblog test Rituals’ nieuwe body parfum ‘Happy Mist’
Lees ook:Meidenblog test Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo
Lees ook:Nieuwe body wash & body milk line van John Masters Organic
Lees ook:Meidenblog test Dr. Organic’s Virgin Coconut Oil Skin Lotion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>