Visagie by Marlou: een aanrader?

Er zijn al verschillende beautyboeken uitgekomen de afgelopen tijd. Stuk voor stuk proberen ze te laten zien hoe je foundation aanbrengt, je ogen van een sprekend lijntje voorziet en het beste kan shapen. Een paar weken geleden bracht Marlou Reijnders ook haar eigen boek over visagie uit. Merle van Dijk heeft ‘m voor Meiden.blog.nl alvast doorgenomen.

Marlou Reijnders is visagiste en eigenaar van de Professionele Visagie Opleiding Maastricht.  Ook heeft ze voor H&M gewerkt en had ze een eigen tv-programma bij TV Limburg.

In het boek staan voornamelijk basistips, wat dus een goede opfrisbeurt zou moeten zijn voor mij, een meisje dat al een tijdje beautyblogs volgt. Het boek heeft allereerst een prachtige uitstraling, het ziet er strak uit! Ook vind ik het best een persoonlijk boek, maar niet te overdreven. Er staan verschillende stukjes in over Marlou, wat ze doet en heeft gedaan qua opdrachten en werk. Ook staan er binnenin de kaft foto’s van enkele mensen met wie ze heeft samengewerkt.

Er zijn verschillende thema’s die Marlou behandelt in haar boek, zoals basismake-up, oogtechnieken en gezichtsvormen. Wat ik erg leuk vind is dat ze ook aandacht heeft besteed aan haarstyling, bril- en bruidsmake-up. Ook geeft ze veel leuke en handige tips die de onderwerpen nog weer iets verder uitdiepen. Het zijn tips waar ik persoonlijk echt wat aan had.

Wat ik echt miste in dit boek is duidelijke foto’s van hoe iets eruit ziet of aangebracht wordt. Natuurlijk staan er bij veel onderwerpen foto’s van hoe iets aangebracht moet worden, maar op veel andere plaatsen miste ik het echt. Zo staan er op een van de eerste pagina’s van het boek de musthaves als je als visagiste aan de slag wilt gaan, waar ook een aantal kwasten benoemd worden. Jammer is daarbij dat er wel een foto van een aantal kwasten bij staat, maar de benoemde kwasten niet worden afgebeeld. Dit schept nogal wat verwarring.

Bij het onderwerp oogmake-up werd het thema kleur gebruikt, waarbij verteld wordt dat een vermoeid en klein oog lichte kleuren nodig heeft om het oog wat op te lichten. Ook hier had ik graag een foto gezien van voor en na het aanbrengen van de make-up. Het effect van deze techniek blijft via een aantal afbeeldingen beter hangen.

Voor de rest worden er ook erg mooie afbeeldingen gebruikt, die de sfeer van het boek goed benadrukken. Wel vond ik niet alle afbeeldingen even relevant voor plaatsing. Natuurlijk is het een boek over beauty en hoort het een goede uitstraling te hebben, maar sommige afbeeldingen hadden ook vervangen kunnen worden voor foto’s die laten zien hoe iets eruit ziet.

Zou ik je dit boek aanraden? Nee. Ondanks de mooie afbeeldingen en goede sfeer die het boek uitstraalt, mis ik toch de foto’s die het allemaal wat duidelijker maken. Het boek is namelijk voor de beginner in make-upland die vooral de basistips wil. Ondanks dat ik nu een tijdje verschillende beautyblogs volg, waren veel dingen met dit basisboek nog best onduidelijk.

Tekst: Merle van Dijk

Lees ook:Arabische visagie opleiding opent deuren in Nederland
Lees ook:Aanrader: The Hangover
Lees ook:Live your life: Lisa Lavie! (aanrader)
Lees ook:Getest: Daisy Dream by Marc Jacobs
Lees ook:Brood Rock ‘n Roll Junkie collectie by Lola Brood

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Visagie by Marlou: een aanrader?

 1. Nadine Vries

  Alleereerst prachtig boek!

  Zoals boven door Merle van Dijk beschreven staat dat er te weinig foto’s of verkeerde foto’s staan, totaal niet mee eens.
  Door de rustige uitstraling van het boek en korte tekst van uitleg is het juist prima. NMeer teskt is niet nodig. Als er bij elke tekst een aantal foto’s als hulpmiddel zouden staan zou ik het een saai schoolboek vinden, zo’n boeken lees ik niet meer graag :) .

  Dus wat mij betreft zeker een aanrader en heel blij met de aanschaf van dit boek.

    /   Reply  / 
 2. Suzanne

  Ik ben het helemaal niet eens met Merle. Het boek is juist heel duidelijk omschreven en meer foto’s zijn niet nodig. Ik zou zeggen, een aanrader!

    /   Reply  / 
 3. Hennie

  Hierop wil ik toch even reageren , ik vind het boek van Marlou een aanrader.
  Het is duidelijk, veel tips die ik als niet professioneel toch goed begrijp en waar ik mijn voordeel uit kan halen

  De sfeer is zoals beschreven goed,
  Voor mij een hebben boek .

    /   Reply  / 
 4. Anouk

  In één woord, prachtig.
  Een boek waarbij in stijl, met emotie, door eigen ervaringen en alle aspecten rondom visagie een beeld wordt gegeven waar iedereen van kan leren.
  Duidelijke teksten en illustraties, samengevoegd met waardevolle tips voor zowel de beginnende- als de gevorderde visagiste.
  Marlou is een vakvrouw in woord en daad.

  ‘Beauty has a lot to do with character’.. Dat is alles wat dit boek heeft, karakter!

  Kortom, een absolute must have!

    /   Reply  / 
 5. Charlotte

  Ik vind het een prachtig goed boek,mooie foto’s en goed beschreven,voor iedereen die met visagie bezig is,professioneel of als hobby een echte aanrader dus.Het is een mooi naslagwerk! Marlou is een vakvrouw en heeft dit boek met heel veel liefde en passie geschreven. Haar eigen belevenissen staan er mooi in.Duidelijke teksten en illustraties met veel waardevolle tips en trucs.Het is een boek met karakter!!Dus twijfel niet om dit te boek te kopen,gewoon doen en geniet van iedere pagina.

    /   Reply  / 
 6. Thea

  EEN BOEK OM BLIJ VAN TE WORDEN.

  “Visagie by Marlou”. Ik werd door het boek aangetrokken en ben achteraf blij dat ik het aangeschaft heb. Het lijkt er heel sterk op dat ik door het boek te lezen een nieuwe passie heb ontdekt. Zit opeens vaker voor de spiegel en probeer van alles uit. Zie bijvoorbeeld nu hoe ik bij mezelf correcties aan kan brengen.
  Mijn zelfvertrouwen is er zelfs door toegenomen. Het is een boek waar zoveel moois in staat, maar zeker ook de tips en uitleg zijn voor mij overduidelijk. Je voelt als je het boek leest dat het met liefde en door een vakvrouw geschreven is. Voor mij is het een aanrader. Als het even meezit en ga ik beslist bij haar een cursus volgen. Dank je Marlou dat jij het idee had dit mooie boek te schrijven. Super.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>