Verkikkerd van Lisette Jonkman een enorm grappig boek

Ben jij een liefhebber van chicklits? Dan heeft Meiden.blog.nl een boek voor je gevonden dat je echt moet lezen. De 25-jarige Lisette Jonkman heeft namelijk weer een boek geschreven. Net als ‘Glazuur’ is ook ‘Verkikkerd’ een aanrader, zo weet blogger Irene Groenink ons te vertellen.

Het verhaal
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iéts met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds?!

Mening
Dit boek is fantastisch. Het verhaal is voor iedereen wel op een bepaalde manier herkenbaar, bevat álle onderwerpen van een goede chicklit (liefde, seks, vriendschap, alcohol, mode, make-up,..) en is enorm grappig:

‘Moet ik al deze spullen de gang door sjouwen?’ vraag ik met één opgetrokken wenkbrauw. ‘Hoe verwacht je dat ik dat doe?’
‘Wat dacht je van met je handen?’ stelt mijn moeder kortaf voor.
‘Ik help je wel,’ biedt Chris aan.
Eigenlijk wil ik niet dat hij met zijn vieze vette klauwtjes aan mijn spullen zit, maar aan de andere kant: als ik alles in mijn eentje moet versjouwen ga ik zweten en loop ik grote kans een nagel te breken. Of erger nog: een ernstige SULA te ontwikkelen. Ik huiver bij het idee van een Sweaty Upper Lip Alert.

Ja, vooral die humor maakte dat ik die 458 pagina’s binnen twee dagen had gelezen. Mijn moeder kwam regelmatig hoofdschuddend de woonkamer binnen gelopen: “Haha, daar zit mevrouw weer lachend op de bank hoor!”

Over de auteur
Dat Lisette een goed gevoel voor humor heeft, blijkt ook uit de lijst met ’52 dingen die je niet over mij wilde weten’ (zie www.lisettejonkman.nl). “Als mensen tegen mij zeggen: ‘Wat zie je er goed uit!’ vertaalt mijn brein dat altijd als ‘Jeetje, wat ben jij aangekomen! En toch dat jurkje aandurven, dapper hoor!’”

Binnenkort lees je hier een interview met deze geestige jonge vrouw!

Wil je meteen in ‘Verkikkerd‘ beginnen, klik dan op de titel om het boek te bestellen bij Bol.com.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Meidenblog interviewt chicklit schrijfster Lisette Jonkman
Lees ook:Een boek om helemaal vol te pennen!
Lees ook:Ontdek bijzonder hoofdpersoon in boek van Iris Boter
Lees ook:Meiden.blog.nl leest boek van zussen Crispijn
Lees ook:Lekker belangrijk! Boek voor in kerstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>