Huis van Belle voor christelijke tienermeiden een jaar online

Het eerste online magazine voor christelijke tienermeiden ‘Huis van Belle’ bestaat bijna een jaar. De site wordt inmiddels druk bezocht en is voor veel meiden een plek waar ze hun vragen kwijt kunnen en andere meiden kunnen ontmoeten. Dit jaar staan er nieuwe plannen op stapel.

De website werd afgelopen jaar meer dan 110.000 keer bezocht en heeft per maand inmiddels bijna 15.000 unieke bezoekers. Dat aantal stijgt nog steeds hard. Bezoekers reageren veel en enthousiast op artikelen. Het artikel met de meeste reacties (90 +) is dat over ‘je eerste zoen’. Hoofdredacteur Eline Hoogenboom: “Issues als vriendschap, relaties, school en onderwerpen als faalangst leven bij de meiden. ‘Verliefd’ en ‘seks’ staan in de toptien van zoekopdrachten van de site. Maar ook heftigere issues. Zo hebben we een verhaal gehad van een meisje dat zichzelf snijdt, en daar kregen we veel reacties op van meiden die dit herkenden. Er leven veel vragen onder de meiden en die kunnen ze kwijt bij Huis van Belle. We beantwoorden elke mail. Als een meisje mailt: nu weet ik eindelijk dat ik mezelf mag zijn, hebben we ons doel bereikt. En dat gebeurt regelmatig.”

Hoogenboom: “Dit jaar hebben we gewerkt aan stabiliteit: een jaar lang elke dag twee nieuwe artikelen online is best een prestatie. Komend jaar gaan we onze activiteiten uitbouwen.” Er worden workshops aangeboden, voor meidengroepen in kerken en op scholen over issues als ‘jezelf zijn’, schoonheidsidealen en moederdochteravonden. Daar werd afgelopen jaar al mee geëxperimenteerd op Flevo en New Wine. Daarnaast worden er vanaf mei maandelijkse Belle-avonden gehouden voor de bezoeksters waar thema’s van de website in worden verwerkt.

Het ‘online meidenmagazine waar je thuis bent’ is een website in de vorm van een huis. Huis van Belle wil meiden empoweren om zichzelf te zijn en hen tools aanreiken om hun eigen keuzes te maken en hen op weg helpen naar een stevige identiteit. Twintig bloggers die als rolmodellen fungeren, schrijven artikelen over mode, beauty, zelfbeeld, sport, school, vriendschap en relaties, cupcakes etc. Het jubileum wordt vijf dagen lang gevierd met heel veel cadeaus.

Huis van Belle won een Webfish Award voor beste christelijke website.

www.huisvanbelle.nl

Lees ook:Belle: Eerste magazine voor christelijke tienermeiden
Lees ook:Online vriendschap belangrijk voor meiden
Lees ook:Snoopy en Belle showen make-up M.A.C
Lees ook:Een geest in huis: fake of echt?
Lees ook:Tienermeiden sluiten zelfmoordpact en stikken in bos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>