Bloglight > Blogger in de spotlights: Suzanne Kamps

Meiden.blog.nl interviewt iedere vrijdag, zaterdag en zondag interessante bloggers in de rubriek Bloglight. In deze editie de 24-jarige journaliste Suzanne Kamps.

“Ik ben begonnen met bloggen op de middelbare school, zo’n 8 jaar geleden. Ik schreef toentertijd op hyves wel eens een blogje en kreeg daar leuke reacties op en besloot een blog aan te maken. Simpelweg omdat ik schrijven leuk vond en natuurlijk is het hebben van een website ook een reden geweest. Ik ben begonnen bij blogger, in het begin niet veel en later steeds serieuzer. Uiteindelijk heb ik sinds bijna een jaar mijn eigen domein waar ik erg blij mee ben.”

Waar blog je over?
“Mijn blog was heel erg persoonlijk. Ik schreef daadwerkelijk over van alles, mijn gedachten, wat er op mijn pad kwam. Studie, werk, familie, vrienden. Nu ik ben afgestudeerd en mijn domein gebruik als portfolio en ik op mijn subdomein blog ben ik daar iets vanaf gestapt. Ik blog nu privé over de écht persoonlijke dingen die beschermd is met een wachtwoord. Zodat als ik gegoogled wordt, niet al mijn persoonlijke zaken open en bloot op het internet staat. En daarnaast wil ik op mijn domein serieuzer bloggen, zeker met het oog op de arbeidsmarkt is het daarom nu meer column stijl geworden dan een dagboek. Maar nog steeds blog ik over dingen die mij bezig houden en op mijn pad komen.”

Wat maakt bloggen zo leuk?
“Ik blog vooral voor mezelf en soms post ik twee weken niet, omdat ik even geen inspiratie of tijd heb. Ik maak het geen verplichting voor mezelf. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat het krijgen van reacties wel één van de leukste dingen is. Positieve feedback krijgen op mijn schrijfsels is wat het leuk houdt. Het is altijd leuk om erkenning voor je werk te krijgen. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat je het voor jezelf leuk houdt, en ik ben in die acht jaar tijd ook wel eens gestopt met bloggen, omdat ik mijn site zat was of even geen zin meer had. Maar ik ben altijd teruggekomen. Schrijven is mijn grootste passie. Zo heb ik mezelf wel eens voorgenomen om elke dag te schrijven, maar het moet geen verplichting worden. Ik schrijf als ik er zin in heb en dat werkt tot nog toe perfect.”

Blog je over alles?
Ik ben een open boek. Soms misschien iets té open. Ik ben altijd eerlijk, zal nooit liegen. Maar tuurlijk heb ik wel in mijn achterhoofd dat bijvoorbeeld mijn vriend en ouders mijn blog ook lezen. Voor het wereldwijde web ben ik absoluut niet bang, het is meer de mening van de mensen die je wel kent die er voor mij toe doen. Maar dan nog heb ik me altijd open opgesteld in mijn blog en kan ik mij daar niet druk om maken. Het voelt juist goed om te schrijven wat ik voel of vind.

Welke site(s) moet iedereen ontdekken?
Er zijn een paar blogs die tot mijn favorieten behoren. Ik volg veel blogs met bloglovin’, maar deze blogs kijk ik zelf wel eens op.

- Alyssa : www.alyssaa.nl
- Annemerel : www.annemerel.com
- Ashley : www.ashleylynn.nl
En mijn ultieme favoriet is Wit & Whistle, een blog met de leukste en mooiste DIY’s: http://witandwhistle.com/blog/

Klik hier om het blog van Suzanne te bezoeken

Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Kinga!
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Marike van LIV’WOW
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Nouk-San
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Vivians Vocabulaire
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Chezzelia

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloglight > Blogger in de spotlights: Suzanne Kamps

  1. Ashley

    Wauw, ik zie dit nu pas, maar wat tof! Dankjewel Suzanne!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>