Bloglight; Blogger in de spotlights: Maris van Mcdid

Meiden.blog.nl interviewt iedere vrijdag, zaterdag en zondag interessante bloggers in de rubriek Bloglight. In deze editie fulltime thuisblijfmoeder Maris (25) van Mcdid.

“Toen ik negentien werd kreeg ik een cadeau van mijn toenmalig vriend: een eigen blog. Hij had een domeinnaam voor me aangemaakt en er een blog opgezet. “Een blog? Wat moet ik daarmee?” vroeg ik meer onwetend dan ondankbaar. “Je houdt van schrijven”, antwoordde hij. ”Schrijf hier gewoon dagelijks iets over je eigen leven”. Ik vroeg me af: “Wie vindt dat nou interessant?”. Ik begon, nog totaal geen idee waar ik over moest schrijven, maar vond er steeds meer mijn draai in. Nu, iets meer dan zes jaar later, bestaat mijn blog nog steeds en heb ik gemiddeld 9000 unieke bezoekers per maand. Blijkbaar vinden mensen het toch leuk om te lezen. Wie had dat toen gedacht?”

Waar blog je over?
“Ik schrijf over mijn persoonlijke leven. In het begin ging het voornamelijk over mijzelf, mijn studie. Tegenwoordig ben ik meer dan alleen mijzelf; ik ben ook vrouw van en moeder van twee kleine dochtertjes. Toen ik zwanger was ben ik gestopt met werken en bewust thuisblijfmoeder geworden. Ik schrijf veel over het ouderschap, het
leven als echtgenote, het klussen in huis en tuin en de dingen die ik doe in en rondom huis.”

Waarom is het zo leuk?
“Voor mij is bloggen mijn uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om te schrijven. In mijn hoofd schrijf ik heel de dag, over alles wat ik meemaak. Dit deel ik nu met mensen die dat leuk vinden om te lezen. Hun reacties om mijn hersenspinsels zetten mij ook weer aan het denken. Het geeft me een gevoel van samenzijn, iets dat ik erg waardeer nu ik fulltime thuis zit. Mijn geheim: Blijf dicht bij jezelf. Schrijf over wat je leuk vindt, wat je bezig houdt en waarover JIJ wil schrijven en maak het persoonlijk. Mensen blijven hangen bij schrijvers die heel open zijn, daar krijg je namelijk een binding mee.”

Let je op wat je schrijft?
“Ik ben heel open op mijn blog, maar ook ik denk wel na voordat iets zomaar online zet. Hele gevoelige, kwetsende dingen zet ik niet online, dit hou ik liever binnen mijn vertrouwde kring. Uiteindelijk weet je nooit wie het leest. Ik bedenk me altijd als ik iets schrijf: “Dit zou ik ook zomaar aan een vrouw bij een bushokje vertellen”. Dan weet ik dat het online kan zetten, dat ik het niet erg vind dat ik dit met iedereen deel.”

Welke site(s) moet iedereen ontdekken?
“Een site die ik met veel plezier volg is de site van Des. Ze is ontzettend grappig en heerlijk dagelijks vermaak.”

Klik hier om het blog van Maris te bezoeken.

Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Michelle van Miesssss
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Marianne van Haeften
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Marike van LIV’WOW
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Nouk-San
Lees ook:Bloglight > Blogger in de spotlights: Evelien van Fotografille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>