Moeder is vaker de klos met kaften

Heb jij je nieuwe schoolspullen ook samen met je ouders uitgezocht. Uit onderzoek van V&D blijkt namelijk dat kinderen hun keuze vaak even afstemmen met pa en ma. Een goede schooltas en agenda zijn de belangrijkste items. En wist je dat 81% de boeken (helpt) te kaften?

Het nieuwe schooljaar begint meestal met het kaften van de boeken. In 66% van de huishoudens kaft de ouder samen met het kind de boeken. In 19% van de gezinnen laat het kind het kaften over aan de ouder. Opvallend is dat moeder (16%) dan actiever is dan de vader (3%). Gezinnen hebben dit jaar weer meters kaftpapier ingeslagen. Inmiddels heeft V&D 450.000 meter aan kaftpapier verkocht. Populair zijn de rekbare boekenkaften voor snel resultaat. V&D heeft hier 17% meer van verkocht in vergelijking met vorig jaar. Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de ouders kaften niet erg vindt en denkt ongeveer twee uur bezig te zijn. 1 op de 5 ouders is echter wel blij als het kaften klaar is.

Ouders beslissen samen met het kind over de meeste schoolspullen, maar de kinderen mogen vaak zelf beslissen over schoolspullen als schoolagenda (68%), kaftpapier (73%) en schrijfgerei (70%). Zowel ouders als kind vinden een goede schooltas (ouders 36%, kind 28%) en agenda (ouder 22%, kind 21%) de belangrijkste schoolitems om te kopen. Ook uit de Schoolcampus verkoop van V&D blijkt het belang van een goede schooltas en agenda, want beide items worden elk jaar al vroeg voor de start van het nieuwe schooljaar gekocht. V&D ziet hierbij een groeiende vraag naar schooltassen met een extra beschermvak voor de laptop. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat 53% van de gezinnen een laptop aanschaft voor de start op de middelbare school.

Ruim één op de drie ouders is van plan om meer dan 100 euro uit te geven aan nieuwe schoolspullen voor hun kind dat voor de eerste keer naar de middelbare school gaat. Hoewel 86% van de nieuwe leerlingen met de fiets naar de middelbare school gaat, vinden de nieuwe brugklassers een mobiele telefoon, laptop of tablet toch belangrijker dan een goede fiets. De ouders vinden echter wel een goede fiets belangrijk en bij hen staat de fiets dan ook op de derde plek, na de agenda en schooltas.

Lees ook:Meisjes huilen vaker dan jongens; dit is de reden…
Lees ook:Geef je moeder een moeder-dochter sieraad cadeau
Lees ook:Gelovige meiden vrijen vaker onveilig
Lees ook:Maak samen met je moeder een PosterCandy
Lees ook:Moederdagonderzoek 2012: Moeder wil dagje weg met gezin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>