Nikkie Plessen naar Kenia voor dance4life

Foto: Rutger Geerling

Nikkie Plessen is gister naar Kenia vertrokken om met eigen ogen te zien hoe dance4life in het land te werk gaat. De RTL 5 presentatrice reist samen met twee scholieren die dit schooljaar hebben deelgenomen aan het scholenproject van dance4life.

In Kenia bezoekt Nikkie Plessen diverse scholen om te zien én ervaren wat het werk van dance4life inhoudt. De scholen doen mee aan het scholenproject van dance4life. Nikkie zal meedoen met een optreden van het dance4life tourteam en volgt een ‘life skills’ les. Tijdens deze les krijgen jongeren informatie over seks, hiv en aids en leren zij vaardigheden zodat zij zichzelf kunnen beschermen.

Nikkie Plessen: “Ik ben super benieuwd naar wat ik ga zien en meemaken in Kenia! Ik ben al een tijdje ambassadeur en heb van dichtbij meegemaakt hoe dance4life in Nederland te werk gaat. Nu is het tijd om te zien wat dance4life in een land als Kenia doet! Zeker daar is het zo belangrijk dat jongeren de juiste informatie krijgen. Naast scholen gaan we ook sloppenwijken en weeshuizen bezoeken. Nu ik zelf moeder ben verwacht ik dat de problematiek nog meer indruk op me maakt.”

Nikkie Plessen is sinds 2007 ambassadeur van dance4life. Ze presenteerde drie keer het dance4life event en speelt een belangrijke rol bij diverse campagnes van dance4life.

Scholieren
De twee scholieren die meegaan op reis hebben dat te danken aan het feit dat zij een belangrijke rol hebben gespeeld bij het succes van het dance4life project op hun school. Hun scholen zamelden het meeste geld in. Door de enorme inzet van circa 15.000 leerlingen werd het afgelopen najaar in totaal ruim € 175.000 bijeengebracht voor de projecten van dance4life en STOP AIDS NOW! Het reisgezelschap bezoekt in Kenia ook een project van STOP AIDS NOW!, partner van dance4life.

In Kenia leeft ruim 6 procent van de bevolking met hiv. Meer dan 1,2 miljoen kinderen hebben hun ouders verloren aan de gevolgen van aids. dance4life is sinds 2006 actief in het Oost Afrikaanse land. Sindsdien hebben ruim 25.000 jongeren via het dance4life scholenproject voorlichting gekregen over seks, hiv en aids.

Nog elke dag raken ruim 7.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 30 landen verspreid over 5 continenten.

Lees ook:Nikkie Plessen onder de indruk van reis naar Kenia
Lees ook:Flashdance de Musical danst voor dance4life
Lees ook:Nikkie Plessen bang voor de weegschaal
Lees ook:Doutzen Kroes in nieuwe TV-spot dance4life
Lees ook:Nikkie Plessen kan niet meer non-stop feesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>