Backstage bij persviewing Sophie’s Web

Een tijdje geleden was het zover. De persviewing van Sophie’s Web in het College Hotel in Amsterdam. Na een warm ontvangst in het chique hotel, gaan we met alle aanwezige pers de eerste aflevering van Sophie’s Web bekijken. Gelukkig hebben we van tevoren uitleg gehad over de opzet van de serie. De hele serie is via een webcam te volgen. Je ziet de hoofdrolspelers elkaar ontmoeten via een datingsite en met elkaar chatten over het normale leven.

Na het zien van de eerste aflevering moeten we aangeven welke acteurs we willen spreken. Jennifer Hoffman, Dennis Overeem, Miryanna van Reeden en Pim Veth zijn aanwezig. Om alles geheel in stijl van de serie te laten verlopen kunnen we via een livestream één op één chatten met de aanwezige cast. Ik kies ervoor om Miryanna en Jennifer te interviewen.

In eerste instantie herken ik Miryanna niet gelijk, zij komt namelijk nog niet in de eerste aflevering voor. Wanneer het gesprek met Miryanna begint vertelt ze mij gelijk wat haar rol in de serie is, namelijk het nichtje van Sophie. Zij vertelt mij ook dat het best gek is om ineens voor een webcam de hele serie op te nemen. “De eerste draaidag kwam ik zonder make-up de set op. Ik had totaal niet door dat ik dat zelf moest doen. We hebben toen snel nog wat moeten kopen” zegt Miryanna als ik haar vraag naar de verschillen met een “gewone” serie. Nadat ik mijn vragen gesteld heb en genoeg informatie heb gekregen, ging ik terug naar de bar. Hier wachten de andere pers totdat zij eindelijk Jennifer mochten spreken, Jennifer was druk bezet als hoofdrolspeelster, en ik sluit me hierbij aan. Na een klein uurtje gezellig met de anderen gekletst te hebben onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes mag ook ik eindelijk met Jennifer chatten.

Jennifer vertelt me dat ze al een tijdje aan het idee kon wennen om voor een webcam te acteren. Ze heeft drie jaar geleden al een pilot opgenomen voor de serie samen met Dennis Overeem. Wel vertelt ze dat het anders acteren is voor een webcam. Als actrice ben je veel kwetsbaarder, maar ze vindt het wel ontzettend leuk om te doen. “Het is een leuke, vernieuwende serie met leuke verhaallijnen. En misschien doorbreken we het taboe van internetdaten.” Als tip geeft Jennifer me nog mee om vaker te skypen of facetimen het is makkelijk en leuk.

Na de chatsessie met Jennifer ben ik klaar in Amsterdam en ga op weg naar het station. Ik laat rustig alles op mezelf inwerken en ga er iets moois van maken. Over een paar daagjes lees je het interview met Jennifer hier op de site.

Lees ook:Jennifer Hoffman vertelt alles over Sophie’s Web
Lees ook:Jennifer Hoffman en Manuel Broekman in Sophie’s Web
Lees ook:Ruud Feltkamp reporter backstage bij The Hit
Lees ook:Kijkje backstage bij fotoshoot Ronaldo
Lees ook:Charlotte-Sophie Heitinga EK-deskundige RTL Boulevard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>