Laura Ponticorvo wint boksfinale Because I am a Girl: Knock out!

Foto: Ruth Catsburg
Laura Ponticorvo is gister, op wereldmeisjesdag, de winnares geworden van het programma Because I am a Girl: Knock-Out! De afgelopen weken heeft zij gebokst met Zarayda Groenhart, Vivienne van den Assem en Jasmine Sendar. Zij vingen letterlijk en figuurlijk klappen op voor meisjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks een gevecht moeten leveren tegen onrecht. De winnares werd verrast met een reis naar Zambia om de projecten van Plan Nederland te bezoeken.

Na een fysiek en emotioneel zware voorbereiding, won Laura Ponticorvo de finale vanavond. Ze nam het op tegen Vivienne van den Assem. Voormalig EK- en WK-winnares boksen Esther Schouten en de aanwezige scheidsrechter en juryleden prezen Vivienne om haar techniek, maar roemden Laura om haar vechtersmentaliteit en mentale weerbaarheid.

Laura: “Het was een aangrijpend avontuur. Vrijwillig klappen uitdelen en incasseren gaat tegen mijn natuur in. Ik heb meegedaan omdat ik achter de doelen van Plan sta. Jonge meisjes die uitgehuwelijkt worden, dat vind ik vreselijk. Toen ik in de ring stond, dacht ik: ik kan tenminste terug slaan, die meisjes niet. Ik ben superblij dat ik heb gewonnen. Ik sta bekend als een lief meisje, maar ik heb laten zien dat ik een winnaarsmentaliteit heb.”

Zarayda, Vivienne, Jasmine en Laura pakten voor Plan Nederland de bokshandschoenen op om ieder de strijd aan te gaan met een obstakel waar een meisje in een ontwikkelingsland mee te maken krijgt. Een obstakel die hen ervan weerhoudt om hun kansen te benutten. Zarayda Groenhart (Obstakel: Seksuele uitbuiting) verloor de eerste halve finale van Laura Ponticorvo (Obstakel: Kindhuwelijken). De halve finale tussen Vivienne van den Assem (Obstakel: Geweld in en om school) en Jasmine Sendar (Obstakel: Huisslavinnen) werd in het voordeel van Vivienne beslecht. Laura zal als winnares van dit programma naar Zambia afreizen om te zien wat Plan Nederland daar doet om kindhuwelijken te stoppen.

De uitzending van de finale is op 18 oktober om 20.30 uur op MTV te zien. MTV-presentator Anna-Alicia presenteert Because I am a Girl: Knock-Out!

Lees ook:Laura Ponticorvo over Because I Am A Girl: Knock Out!
Lees ook:Laura van Kaam (14) uit Dinxperlo wint The Voice Kids
Lees ook:Will.i.am onthult nieuwe versie #Thatpower
Lees ook:Justin Bieber en will.i.am maken nummer; bekijk de videoclip
Lees ook:SIS by Spijkers en Spijkers: ‘I am in training, don’t kiss me’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>