Het is zomer! Tijd om topless te zonnen?

De zomer is begonnen en Nederlanders maken zich massaal op voor de zomervakantie. Annadiva, een webshop voor lingerie en badmode, deed in samenwerking met Noviodata onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders en vroeg ze welke badkleding zij op vakantie meenemen. Allereerst werd aan de deelnemers van het onderzoek gevraagd of ze überhaupt badkleding meenemen op vakantie. “Ja” zei 88% van de vrouwen en 86% van de mannen.

Aan de vrouwen werd vervolgens gevraagd welk soort badkleding zij meenemen. “Ongeveer evenveel vrouwen kiest voor een bikini als voor een badpak”, vertelt Mariëlle van Werven, eigenaar van Annadiva. Van de ondervraagde vrouwen, kiest 42% voor de bikini, 47% voor een badpak en 11% geeft de voorkeur aan een tankini. Meestal gaan er twee bikini’s of badpakken in de koffer mee.

Over het algemeen kiezen vooral jongere meiden voor een bikini. Tot de leeftijd van 33 jaar dragen drie van de vier vrouwen een bikini. Vanaf een jaar of vijftig wordt massaal overgeschakeld op badpak of tankini. Oudere vrouwen gaan ook nauwelijks nog bikinidieet. Ruim een derde van de vrouwen tussen 18 en 33 jaar gaat wél op bikinidieet of overweegt dat nog.

Oudere vrouwen lijken hun lichaam dus meer te bedekken en zich minder zorgen te maken over wat extra kilootjes. Aan de andere kant zonnen vrouwen op latere leeftijd wél vaker topless. Gemiddeld zont één op de zes vrouwen wel eens zonder bovenstukje. Van de vrouwen boven de 50 is dat bijna één op de vijf.

Lees ook:Topless zonnen kan echt niet meer
Lees ook:Het is eindelijk zomer!
Lees ook:Het is weer tijd voor Webshop Till You Drop
Lees ook:Het is weer tijd voor Drie Dwaze Dagen Bijenkorf
Lees ook:Dit is je kans om model te worden!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het is zomer! Tijd om topless te zonnen?

  1. Toontje

    Ik vind dit toch wel ‘n tegenstrijdige uitslag “Oudere vrouwen lijken hun lichaam dus meer te bedekken en zich minder zorgen te maken over wat extra kilootjes. Aan de andere kant zonnen vrouwen op latere leeftijd wél vaker topless. Gemiddeld zont één op de zes vrouwen wel eens zonder bovenstukje. Van de vrouwen boven de 50 is dat bijna één op de vijf”.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>