Een zonnebril is handig, maar hoe kies je de beste?

De eerste zonnestralen schitteren ons tegemoet. Een zonnebril is dan handig, maar hoe kies je de beste? Meiden.blog.nl heeft tien tips van Silhouette gekregen.

  1. Een zonnebril mag niet klemmen of te krap zitten; anders wordt het al snel vervelend om hem te dragen. De modellen van Silhouette zijn gemaakt van hightech titanium of uit een verbinding van SPX en polymeer. Dankzij deze materialen zijn de brillen vederlicht en voor elk moment geschikt.
  2. Denk na over waar en wanneer je een zonnebril draagt. Heb je een zonnebril nodig tijdens het sporten of om in de stad te wandelen? Ben je vaak op het water te vinden of heb je een zonnebril nodig om te dragen tijdens het autorijden? De collectie van Silhouette is zeer uitgebreid. Hierdoor kun je een model kiezen die past bij je persoonlijkheid en het draagmoment. Denk aan; Robuuste modellen (bv. Silhouette Pro), sportieve designs of elegante brillen met gepolariseerde filters (bv. Silhouette Class).
  3. Kies de kleur van de glazen die passen bij het gebruiksmoment. Kleuren en contrasten zijn niet goed zichtbaar door rode of blauwe glazen. Daarom is een zonnebril met deze kleur glazen niet geschikt om te dragen in de auto. Kies eerder voor groene, bruine of grijze glazen. Deze kleuren bieden een optimaal, onvervormd zicht.
  4. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Kies daarom voor een bril die bestand is tegen de sterke krachten die bij een botsing worden uitgeoefend. Bovendien mag het gezichtsveld niet te beperkt zijn. Het belangrijkste is dat je alles in de gaten kunt houden terwijl je rijdt. Randloze brillen (bv. Silhouette Icon of Trophy) zijn hiervoor ideaal.
  5. Een volledige bescherming tegen UV-stralen is een must! Hoogenergetisch licht, vooral licht met een golflengte tot 400 nanometer, kan ernstige schade veroorzaken aan het netvlies. Deze schade is vergelijkbaar met de schade die huidcellen oplopen door zonnebrand. Als ogen worden blootgesteld aan de zon, ondersteunen kwaliteitsglazen het zelfbeschermingsmechanisme van de ogen in het hoornvlies, de lens en het netvlies. Kwaliteitsvolle glazen geven je ogen de bescherming die ze verdienen en dankzij het aansluitende design van Silhouette krijgen stralen geen kans om langs de zijkant in je ogen te vallen.
  6. Glazen met een filter voor blauw licht zijn een goede investering. Zichtbaar licht, het zogenaamde blauwe licht met een golflengte van ongeveer 380 tot 500 nanometer, kan gevaarlijk zijn voor onze ogen omdat het onomkeerbare schade aan bijvoorbeeld het netvlies kan veroorzaken.
  7. Komt dit je bekend voor; na een stralende dag op het water of na een lange autorit doen je ogen pijn. Gepolariseerde filters bieden de oplossing: de gepolariseerde zonnebrillen van Silhouette zijn uitgerust met de nieuwste snufjes om weerkaatst zonlicht tegen te houden.
  8. Kies kwaliteitsvolle glazen. Deze glazen garanderen een juist optisch zicht. Dit betekent: geen vervorming, een helder zicht en een optimale resolutie en beeldkwaliteit.
  9. Mensen die een slechter zicht hebben en willen genieten van de zon, hebben verschillende opties. Glazen op sterkte bijvoorbeeld, die voor veel zonnebrillen van Silhouette beschikbaar zijn. Clip-ons zijn ook erg praktisch. Clip-on zonnebrillen met gepolariseerde glazen kunnen gemakkelijk aan de neusbrug van een gewone bril worden bevestigd. Het omgekeerde is ook mogelijk: voor het Pro-model en het Center Court-model van Silhouette bestaan er clip-ins. Bij clip-ins worden de glazen op sterkte achter de zonnebrilglazen bevestigd.
  10. Wat heb je aan ongeëvenaarde kwaliteit, als je een zonnebril niet mooi vindt? Een zonnebril moet bij jou en bij je stijl passen. Of je nu sportief, elegant of trendy bent, de SUN Collectie 2013 van Silhouette heeft de perfecte zonnebril voor iedereen. Kies een bril met of zonder randen naargelang de vorm van je gezicht.

Lees ook:Welke zonnebril past bij jou?
Lees ook:Make-up tips: Hoe laat je je gezicht mét bril stralen?
Lees ook:Hoe creëer je een gratenpakhuis?
Lees ook:Wat? Hoe is een varken geschapen?
Lees ook:Hoe maak je een man en vrouw gelukkig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>