Nederland heeft meer Bliss nodig

Eén miljoen mensen in Nederland slikt antidepressiva en steeds meer jongeren krijgen een burn-out. De oplossing? Bliss. “Als je één ding doet deze zomer… zoek dan jouw Bliss.” Hoogste tijd dus voor een Q&A met Bliss-expert Lieke Meertens:

Wat is Bliss?
“Bliss staat voor een diep innerlijk geluk. In één woord: gelukzaligheid. Een gevoel dat je met alles en iedereen verbonden bent. Je voelt je sereen, kalm, gelukkig. Je kunt het ervaren als je een prachtige bloem ziet, als je de geur van vers brood ruikt, een klein kind uitbundig ziet spelen. Of beter: als je zelf gaat spelen! Door Bliss vergeet je alle stress om je heen. Je voelt je lichter, vrijer, dankbaarder.”

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan
“Klopt. Veel mensen vinden het moeilijk om intens te genieten van de schoonheid in het leven. Ze hebben geen rust en hollen maar door, hard op weg naar een burn-out. Je hebt tijd nodig om te onderzoeken waar jij vrolijk van wordt en wat jouw energie-gevers zijn.”

Zijn er nog speciale technieken om Blissful te worden?
De belangrijkste drie tips zijn: zoek de natuur op, zoek de rust in jezelf op en leer jezelf kennen. Maar doe dit wel op manieren die bij jou passen. Niet iedereen heeft zin in een urenlange zitmeditatie of sessies bij een coach. Uiteindelijk gaat het erom dat jij uitzoekt waarvan jij in vervoering raakt. De vakantieperiode is natuurlijk ideaal om dit te onderzoeken.”

Heb je nog meer concrete tips?
“Zeker weten. Heel erg veel zelfs! Check de website BeBlissed.nl voor verrassende tips & tricks. Wat dacht je van: in bomen klimmen, je tenen laten lezen, of ‘Fuck it!’ schreeuwen?”

Lees ook:Justin Bieber heeft meer Twitter volgers dan Lady Gaga
Lees ook:Snooki heeft volop concurrentie in Nederland…
Lees ook:Cathy Krielaart uit Rotterdam heeft mooiste ogen Nederland
Lees ook:Tjitske Annie Vries heeft ‘Mooiste Benen van Nederland 2012’
Lees ook:Gerard Joling jurylid X Factor? Overstap naar RTL nodig…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>