KRO’s PS Radio: Special over HIV en Aids

Foto: KRO

PS Radio (20:00, KRO, 3FM) zendt vanavond een speciale thema-uitzending uit rond het onderwerp HIV en Aids. De seropositieve Sanne en Casper zijn bij presentatoren Paul Rabbering en Sofie van den Enk in de studio en vertellen over hun leven, de beperkingen, de medicatie en bijwerkingen, het ziek zijn en vooral het taboe. Tijdens de uitzending kunnen luisteraars ook vragen stellen aan Sanne en Casper.

Sanne laat zich samen met haar vriend netjes testen voordat zij onveilige seks met hem heeft. Zij was clean, hij ook. Tenminste, dat dacht ze… Drie jaar later blijkt namelijk dat haar vriend al vanaf het begin heeft gelogen over de uitslag van die bewuste test. Hij was wel degelijk seropositief en heeft haar besmet. Sanne vertelt in PS Radio hoe zij leeft met een ziekte waar bijna niemand in haar omgeving vanaf weet.

Casper is 30 jaar, homo en tijdens een onveilige one night stand besmet geraakt met HIV. In tegenstelling tot Sanne is hij hier heel open over. Hij wil mensen juist bewust maken van HIV en Aids en geeft hier lezingen en voorlichtingen over.

KRO’s PS Radio maakt regelmatig thema-uitzendingen waarmee Paul Rabbering en Sofie van den Enk aandacht willen vestigen op een heftig onderwerp. In deze uitzending willen zij de luisteraars bewust maken van de impact van HIV en het taboe rond de ziekte bespreekbaar maken.

KRO’s PS Radio, vanavond van 20:00 uur tot 22:00 uur op 3FM.

Lees ook:Mark Labrand presenteert dagelijks @labrando op Radio 538
Lees ook:Radio 538 zoekt talent; zing, spring en dans voor War Child
Lees ook:The Voice of Holland Live op Radio 538
Lees ook:Eva Simons doet hiv test in Tanzania
Lees ook:1D Story Of My Life vanaf 17.00 op radio (+ songtekst!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>