Nederlanders dragen gemiddeld drie geheimen met zich mee

Gemiddeld dragen Nederlanders drie geheimen met zich mee. Ruim een kwart van deze geheimen zijn seksueel van aard. De helft geeft ook nog eens aan dat het uitkomen van het geheim zijn of haar leven negatief kan veranderen. Het hebben van een affaire wordt veruit het meest genoemd. Dat blijkt uit onderzoek dat Net5 heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau De Vos & Jansen in het kader van het nieuwe programma ‘Achter gesloten deuren’.

Geheimen zijn vaak anoniem opgetekend terug te vinden in tijdschriften en op internet, maar zelden halen ze de televisie. Net5 brengt vanaf deze week iedere werkdag om 19.00 uur op realistische en aangrijpende wijze op tv in de nieuwe scripted reality ‘Achter Gesloten Deuren’.

In ‘Achter Gesloten Deuren’ worden verhalen nagespeeld van mensen die een groot geheim met zich meedragen. Overspel, een kind aan de drugs, de vader in de gevangenis of zwanger van iemand anders dan je man: het komt allemaal vaker voor dan we denken. Dat blijkt ook uit het onderzoek dat is uitgevoerd door Net5. Van de ruim 600 ondervraagden geeft 6 op de tien aan een of meerdere geheimen te hebben. Seksuele geheimen zoals overspel en affaires komen het vaakst voorbij. Andere onderwerpen die we graag verzwijgen gaan over familie, gezondheid, werk of relaties.

Gênante lichamelijke klachten
Geheimen over gezondheid komen veel voor in Nederland. Van de ondervraagden die aangeven dat ze een gezondheidsgeheim hebben, zegt maar liefst 1 op de 5 een psychische stoornis verborgen te houden. Gênante lichamelijke klachten, ernstige ziektes en alcoholisme worden ook geheim gehouden voor de buitenwereld. Verder houden Nederlanders hun financiële situatie ook liever geheim. Schulden, zich veel rijker voordoen of juist stiekem miljonair zijn, het zijn enkele van de vele geheimen die Nederlanders hebben. Deze geheimen komen ook voorbij in ‘Achter Gesloten Deuren’.

Vrouwen vertellen sneller geheimen door
We delen onze geheimen liever niet: 65% geeft aan zijn geheim niet met anderen te delen en 66,8% zegt zelfs zijn of haar geheim mee het graf in te nemen. Als een geheim wordt gedeeld, dan het liefst met vrienden, zegt 72,6%. Uit het onderzoek blijkt overigens dat we geheimen van anderen wel graag doorvertellen. 6 op de 10 geeft aan wel eens geheimen van anderen over anderen te hebben gehoord. Vrouwen zijn hierin overigens een stuk sneller dan mannen: uit onderzoek dat door Wines of Chile is uitgevoerd onder 3000 vrouwen, blijkt dat zij een geheim binnen 48 uur doorvertellen.

‘Achter Gesloten Deuren’ is iedere werkdag om 19.00 uur te zien op Net 5. Kijk voor meer informatie op www.net5.nl/achtergeslotendeuren.

Lees ook:Vrouw sjouwt gemiddeld 2,4 kilo handtas mee!
Lees ook:Kleurrijke horloge die je op drie manieren kunt dragen
Lees ook:Kwart Nederlanders haakt af als date slecht kookt
Lees ook:Modellen verklappen geheimen om fabuleus te leven
Lees ook:Expeditie Robinson dit jaar alleen met Bekende Nederlanders

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlanders dragen gemiddeld drie geheimen met zich mee

  1. Amomynus

    Groot respect voor Michael ie uit liefde en een groot hart voor Lisa en haar zoon lijft zorgen ongeacht of hij de vader of niet is ……top dit is een man uit duizenden…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>