(Un)happy meal van 10 jaar oud!

Ga je graag naar de Mc Donalds om een Happy Meal te scoren? Slecht nieuws voor de liefhebbers van dit vrolijke pakketje. Schrijfster Joann Bruso onderzocht het gerucht dat een Happy Meal zoveel conserveringsmiddelen bevat dat het een jaar lang goed blijft. In een blog beschreef ze de ontwikkeling van haar Happy Meal. Na een jaar zag de Happy Meal er ‘pretty good’ uit. Hij zou nooit zijn gaan stinken of verrotten. Met haar actie wil de schrijfster aandacht vragen voor een gezondere manier van eten.

Bekijk een eenjarige Happy Meal

Lees ook:Limited edition Clinique Happy in Bloom
Lees ook:Adele ontkent stilte van 5 jaar
Lees ook:Hello Kitty, voor jong en oud!
Lees ook:Erica Groeneveld Specsavers Brildrager van het Jaar 2013
Lees ook:Marianne Vos dé sportvrouw van het jaar 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “(Un)happy meal van 10 jaar oud!

 1. McDonald's Nederland

  Hallo Lonneke,

  Wij zagen bovenstaand bericht en willen hier graag een reactie op geven.

  De Hamburger en de Franse Frietjes in het Happy Meal bevatten, met uitzondering van de augurk, geen kunstmatige conserveermiddelen. Al onze producten worden geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie. Dit zorgt ervoor dat de mate van eventuele besmetting met bacteriën, gisten of schimmels op het laagst mogelijke niveau wordt gehouden. Het minimum aan conserveermiddelen in de augurk is nodig om de veiligheid van dit specifieke ingrediënt te garanderen.

  Bacteriën, gisten en schimmels groeien alleen onder bepaalde voorwaarden (bijvoorbeeld in een vochtige omgeving). Het is dus mogelijk dat voedingsmiddelen die niet of nauwelijks besmet zijn met bacteriën of schimmelsporen geen enkel teken van verval en bederf laten zien over een lange tijdsperiode.

  Onze producten voldoen aan de wetgeving en voldoen aan alle veiligheids- en toxicologische-eisen. Daarnaast vinden wij het zeer belangrijk om open en transparant te zijn over de producten die wij onze gasten serveren. Daarom is gedetailleerde voedingswaarde-informatie beschikbaar in onze restaurants of aan te vragen via onze afdeling Gastenrelaties.

  Hopelijk geeft dit wat duidelijkheid.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>