Conimex kookworkshop

Stamppot met worst of aardappelen met vlees. We kennen het allemaal en zo lekker ‘Nederlands’. Sinds dat ik klein ben houd ik meer van rijst en pasta dan van aardappelen en vlees. Nu ik bijna altijd zelf kook, is de liefde voor het eten van andere culturen nog meer ingeburgerd. Afgelopen week was ik bij een kookworkshop van Conimex. De kookworkshop vond plaats in de oudste toko van Nederland: Dun Yong. Wat een heerlijke dag was het. Daarnaast was er groot nieuws. Conimex krijgt een nieuw logo en introduceerde vijf nieuwe wokpaste.

Conimex bestaat al langer dan de meeste mensen weten. Als sinds 1932 zijn de producten van Conimex op de markt. in Het ‘Buku’ oftewel Indonesische boek staat alles over Conimex. Deze werd uitgereikt aan het einde van de kookworkshop. Zodra ik binnen kom lopen zie ik een grote mand met allemaal verse groenten en kruiden. Yum! Daar gaan we onder andere mee koken.


Geschiedenis
Allereerste krijgen we een korte introductie over Conimex en wat het merk inhoudt. Daarnaast worden de nieuwe mededelingen onthuld. Een kleine impressie van de geschiedenis: In 1932 in een koetshuis in Baarn startte Conimex. Ze importeerde Oosterse producten naar Nederland. Het eerste product dat naar Nederland werd vervoerd is Sambal Oelek. Daarna kwam de gebakken Sambal.

In 1944-45 lag Conimex stil. De oprichter van het merk overleed. Alphonse Sterneberg werd de nieuwe eigenaar en kreeg de taak om het bedrijf weer leven in te blazen.

In 1946 kwam er een grote vraag naar de producten van Conimex. Vanaf 1950 kwamen er veel Nederlanders terug uit Indonesië. De culinaire gewoontes kwamen hierdoor ook mee terug naar Nederland.

In 2004 komen de bamboes op de markt. Dat zijn de geconcentreerde kruidenmengsels. In 2008 verschijnt Conimex met complete Oosterse maaltijden.

Het tachtigjarige bestaan wordt in 2012 gevierd. Nasis Koening wordt daarbij geïntroduceerd. En afgelopen week kregen wij dus het leuke nieuws te horen dat in 2015 Conimex een nieuw logo krijgt. Daarnaast krijgen de verpakkingen een nieuw jasje. Half juni worden de nieuwe wokpaste geïntroduceerd. Ik had de primeur om als eerste met deze paste te koken.


Wokpaste
Iedereen word opgedeeld in groepjes. We koken in totaal twee gerechten per groepje. Ik had de eer om Larb Gai te maken. Dit is een kipgerecht met sla en pepers. Heet was het zeker, mijn mond heeft nog zeker drie uur nagebrand. Volgende keer toch iets beter doseren. De andere gerechten: Thaise lemongrass kokos & chili-wokgarnalen met paksoi, Soya ginger & black pepper-kip met haricot verts, curry lemongrass & chili-vis met lente-ui en ananas, eendenborstreepjes met five spices & black bean paste, ketjap sambal badjak. Dit zijn tevens ook de nieuwe wokpaste. Je kunt geheel je eigen draai geven aan de gerechten.


Tijdens het vragenrondje kwam de kritische vraag: waarom zit er zoveel suiker in de nieuwe wokpaste? Judith van Conimex antwoordde dat wij in Nederland gewend zijn om zoeter te eten en er daarom suiker in zit. Conimex probeert juist te doseren op zout. Hierdoor houden ze de smaken in balans.


Logo
Het logo is al sinds 1932 een vrouw met een rijststamper. Binnenkort introduceert Conimex het nieuwe logo.


Het gerecht Larb Gai heeft zo mijn aandacht getrokken dat ik het al twee keer heb gemaakt. Het gerecht vind je hier. Super makkelijk en een lekker hapje voor visite. Iedereen kan Aziatisch koken en met Conimex wordt het nog een stuk makkelijker.

Lees ook:Interview met Pauline Weuring van Uit Paulines Keuken
Lees ook:Catrice en Essence make-up breiden uit
Lees ook:Hello Kitty, voor jong en oud!
Lees ook:NùSlank Easy Diet geen succes
Lees ook:Nieuwe producten Kruidvat ontdekt tijdens Beauty Event

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>