Interview met Pauline Weuring van Uit Paulines Keuken

Pauline Weuring, foodie in hart en nieren, begon in 2010 een foodblog. Nu, vier jaar later, is haar blog een van de best bezochte blogs in Nederland en heeft ze een app op de markt gebracht. Een impressie over haar blog en de app heb je al kunnen lezen op meidenblog. Speciaal voor Meiden.blog.nl heeft Pauline een interview gegeven over haar grote hobby; koken. Chantal Bolleman sprak met haar.

Dat eten een van haar allergrootste passies is dat is duidelijk terug te zien op haar blog. Wat vind je nou zo leuk aan eten en koken?
“Ik heb dit al van kinds af aan, toen ik klein was bakte ik al koekjes en haalde ik regelmatig alles uit de kast om iets lekkers en soms iets minder lekkers, te maken. Wat ik er nu vooral leuk aan vind is de creativiteit die ik er in kwijt kan, ik denk elke keer na over nieuwe combinaties en ga daar dan mee aan de slag.

De combinaties waar Pauline mee aan de slag gaat komen elke dag voorbij op haar blog. En buiten dat update ze elke dag haar Facebook, Twitter en Instagram met de lekkerste gerechten. Daarnaast is er nu ook een nieuwe app op de markt. Hoe kwam je op het idee om een app te maken?
‘Ik wilde wat extra’s doen en omdat mijn recepten overzicht steeds groter en groter wordt, wilde ik het ook makkelijker maken voor lezers. Er moest een favoriete functie komen, zodat bezoekers hun favo recepten kunnen opslaan. Door dat idee is de app ontstaan. Ik heb een bedrijf gezocht die de app kon bouwen en ik ben heel erg blij met het eindresultaat.’

Alle recepten op het blog van Pauline zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Wat vind je het leukste om te maken? En wat moet volgens jou een goed gerecht bevatten?
‘Ik houd toch wel heel erg van dingen die uit de oven komen. Makkelijke maaltijden uit de oven, maar ook zelf gebakken broodjes en zoete baksels uit de oven. Het moet niet te moeilijk zijn, daar houd ik niet van. En eigenlijk moet alles er in zitten, iets zouts, iets zuurs, iets bitters en iets zoets en dan het liefst ook nog meerdere texturen. Ach, het moet gewoon lekker zijn.’

Wat is jouw favoriete gerecht?
‘Hoewel ik echt verslaafd ben aan Pannenkoeken ben ik ook dol op de Mexicaanse keuken, gevulde burrito’s en lekker dips zoals guacamole. Ook kook ik steeds vaker vegetarisch, ik hou meer van groente dan van vlees.’

Ben je ook gek op koken en wil je dit graag delen, doe dan gewoon wat je leuk vindt. Pauline, welke tips kun je aan meisjes geven die net zoals jij een succesvol blog willen?
Gewoon beginnen! Bedenk wat je grootste hobby is en wat je het liefste doet en ga daar over bloggen. Toen ik 3 jaar geleden mijn recepten op het web plaatste had ik nooit kunnen bedenken dat het zo groot zou worden. Ik doe het nog steeds iedere dag omdat ik het leuk vind, want naast koken houd ik ook van schrijven, vormgeving en fotografie. Qua platform kan ik je wordpress aanraden, dit werkt heel fijn en heeft heel veel mogelijkheden. Schaf niet meteen dure thema’s aan maar kijk eerst of het wat is voor jou en heb er vooral veel plezier in.’

Tekst: Chantal Bolleman

 

Lees ook:De nieuwe app van Uit Paulines Keuken
Lees ook:Interview met aanstormend talent Tarik Moree (uit Doris)
Lees ook:De Zomer van Paul & Pauline groter succes dan Britt & Ymke
Lees ook:Interview met Jai & Cassius van B-Brave
Lees ook:Paul Turner en Pauline Wingelaar reizen in camper voor RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>