Film Homanje: filmproject voor KWF Kankerbestrijding

In oktober 2012 is de 22-jarige Steffie Clements begonnen met een filmproject voor KWF Kankerbestrijding, ter nagedachtenis aan één van haar familieleden die overleden is aan de gevolgen van kanker. Film Homanje is een dansfilm met een verhaal dat uit twee delen bestaat.

Film Homanje is een speelfilm waar niet in zal worden gesproken, maar waar alleen acteren, zang en dans in voorkomt. Momenteel zijn ze volop bezig met de voorbereidingen en zullen de eerste scènes in september opgenomen worden.

In deel 1 van de film gaat het over hoe het leven zou zijn als het hoofdpersonage de kanker overwonnen zou hebben. Ze verhuist om een eigen restaurant te openen en ze kan de hele wereld aan. Ze voelt zich sterk en gezond en ze wordt een voorbeeld voor veel mensen. Ze trouwt met haar vriend en heeft haar dromen waar kunnen maken. Dat is wat ze altijd al heeft gewild.

In deel 2 van de film komt het verhaal van de familie naar voren. De hoofdpersoon krijgt net te horen dat ze drie maanden te leven heeft en dat ze haar waarschijnlijk niet meer kunnen redden. Ze wordt moe van de kleinste dingetjes. De gedachte om naar de WC te moeten gaan is al vermoeiend. En dan maakt het ziekenhuis ook nog eens fouten. Ze waren bang dat ze haar arm moesten amputeren door een verkeerd geplaatst infuus en ze krijgt ook nog eens de verkeerde pillen voorgeschreven. Het wordt voor haar ondraaglijk om verder te leven. De familie probeert op allerlei mogelijke manieren door te dringen bij de dokters en verplegers, maar er wordt niet goed gecommuniceerd in het ziekenhuis.

Film Homanje bevat veel verschillende soorten dansstijlen. Van modern ballet naar hiphop en van free running naar salsa. Een aangrijpend project wat veel mensen gaat aanspreken.

Film Homanje is momenteel nog erg druk met voorbereidingen, maar het leuke is: je kunt ze volgen! Via https://www.facebook.com/FilmHomanje lees je alles over Film Homanje. Veel updates en foto’s, en misschien kun jij ze wel helpen?

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Film-tip voor vanavond: Gooische Vrouwen op RTL 4
Lees ook:Trailer Cinderella de film
Lees ook:Bindi Irwin over haar nieuwe film Returns to Nim’s Island
Lees ook:Rock ‘n’ Roll Highschool – de eerste Hotel 13 tv-film
Lees ook:Nieuwe film Carry Slee – Lover of Loser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>