Mooi anders is niet lelijk! Bovennatuurlijke beauty’s

Vampiers zijn hot! Films en boeken over bovennatuurlijke wezens zijn populairder dan ooit. En geef toe, wat is er nou leuker dan te genieten van broeierige liefdesverhalen over onmogelijke liefdes? Vanaf 11 juli kun je wegzwijmelen bij de nieuwste vampierfilm, Byzantium. Deze film trekt zich niet alleen niets aan van de zogenaamde spelregels rondom vampiers, ook de hoofdrolspeelster, Saoirse Ronan (bekend van The Host!), is opvallend. We zien niet voor niets steeds meer diversiteit in de heldinnen op het witte doek en in boeken.

Leek het een paar jaar geleden nog een ongeschreven wet in showbizz dat je als filmster of topmodel size zero moest hebben, gecombineerd met parelwitte rechte tanden, gebruinde huid en een volle bos met haar, nu is het juist goed om anders te zijn. Klassieke perfectie is zo 2012! Dus omarm je sproeten, je bleke huid of het spleetje tussen je tanden, in plaats van te voldoen aan het standaard plaatje. Deze negen (inderdaad geen klassieke top tien!) bovennatuurlijke beauty’s gingen je voor en laten zien dat onconventioneel best heel erg mooi (en succesvol) kan zijn!

9. Lily Cole
Als topmodel hoef je echt niet een blonde barbiepop te zijn! Dat bewijst de bijzondere Lily Cole. Met haar lange rode haar en ronde gezicht is ze een zeer bijzondere verschijning, ondanks dat ze niet aan het klassieke plaatje voldoet. Niet zo gek dat ze Gemma Arterton en Abbie Cornish versloeg in de strijd om de rol van Valentina in The Imaginarium of Doctor Parnassus. In deze film speelde ze samen met niemand minder dan Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Naast haar acteerwerk is Lily een zeer veelgevraagd topmodel en siert ze de covers van beroemde modetijdschriften. De mazzelaar!

8. Rooney Mara
Zo in het dagelijks leven is Rooney een heel ander gezicht dan haar met tattoos en piercings bedekte personage Lisbeth Salander in Girl With The Dragon Tattoo. Dat neemt niet weg dat Rooney minstens net zo stoer is als het filmpersonage dat haar in één klap op de kaart zette. Deze mooie brunette trekt zich niets aan van de beautyrules in Hollywood! Met haar strakke pony accentueert ze juist haar scherpe gelaatstrekken en laat ze haar jongensachtige tomboy look in haar voordeel werken. Hét voorbeeld dat je als succesvolle vrouwelijke actrice niet altijd het typische meisje-meisje hoeft te zijn, maar dat stoer ook heel sexy en vrouwelijk kan zijn.

7. Uma Thurman
Uma heeft misschien wel een van de meest bijzondere gezichten in Hollywood. Haar grote blauwe ogen en hoge jukbeenderen zijn zeer kenmerkend en ook haar hese stem herken je uit duizenden. Daarnaast is Uma met haar 1 meter 80 behoorlijk lang voor Amerikaanse maatstaven. Dat weerhoudt de Kill Bill-ster er echter niet van om gewoon haar stilleto’s aan te trekken! Naast talloze succesfilms op haar naam en een lijst advertentiecampagnes, mag Uma zichzelf ook de muze van Quintin Tarantino noemen. Jealous much?

6. Cintia Dicker
Deze roodharige beauty ken je vast van de advertenties van een bekende Zweedse modeketen. Haar prachtige bos rode haren en haar sproeten zijn haar kenmerk. Cintia is ook een populaire Victoria’s Secret Angel en heeft de catwalks gesierd voor grote namen als Dolce & Gabbana, Gucci en Lanvin. In plaats van je sproetjes te verdoezelen onder een laag make-up deze zomer, kun je dus beter trots laten zien. Wat Cintia kan, kun jij ook!

5. Chloë Sevigny
Ze is het rolmodel voor meiden met stijl, deze Chloé Sevigny. De blonde actrice is onder andere bekend van de serie Big Love, maar is misschien nog wel het meest bekend om haar veelzijde fashionsense. Niet voor niets is Chloé een zeer welkom gezicht op de front row van de meest gewilde modeshows. De grovere gelaatstrekken van de blondine passen helemaal bij haar en met haar jaloersmakende stijl ziet ze er fantastisch uit.

4. Vanessa Paradis
Deze elegante Franaise ken je waarschijnlijk als de (ex-)vriendin van Johnny Depp! Maar dat is niet de enige indrukwekkende naam op haar lijst met exen. Voor Johnny wist Vanessa ook Lenny Kravitz aan de haak te slaan. Het beroemde spleetje tussen haar tanden is het handelsmerk van deze getalenteerde dame. Naast zangeres en actrice is ze ook het gezicht voor Chanel. Weg met die beugel dus en wees trots op je unieke gebit. Een spleetje tussen de tanden is niet voor niets een van de zeven schoonheden.

3. Devon Aoki
In 2 Fast 2 Furious scheurde ze iedereen voorbij in haar roze auto, maar ook buiten het witte doek om is Devon Aoki zeer succesvol. Op haar zestiende verving ze niemand minder dan Naomi Campbell als het gezicht van Versace. Dat is niet het enige modemerk dat op het CV van Devon prijkt; Chanel en Lancôme zijn maar enkele namen van de lange lijst merken waarvoor deze Amerikaans-Japanse beauty campagnes heeft gedaan. Haar prachtige ogen gecombineerd met haar pruilmondje en sproetjes zorgen ervoor dat Devon een bijzondere veelzijdigheid heeft die ze volledig uitbuit in haar succesvolle modellencarrière.

2. Lena Dunham
Om deze multi-getalenteerde dame kun je niet heen! Lena is bekend van de hilarische serie Girls, waarin ze niet alleen de hoofdrol speelt, maar ook de regie, productie en het schrijven op zich nam. Wat Lena zo bijzonder maakt is haar talent, haar ongekunstelde eigenheid en haar zelfverzekerdheid. Hoewel de Girls-ster niet over size zero beschikt, gaat ze in de serie gewoon uit de kleren en draagt ze de meest fantastische outfits. Ze zet zich dan ook volledig in om het heersende schoonheidsideaal van size zero te laten verdwijnen en te laten zien dat een maatje meer ook fabulous kan zijn!

1. Saoirse Ronan
Met ‘leading’ rollen in The Host en Byzantium bewijst Saoirse dat ze behoorlijk haar mannetje staat in Hollywood. Haar bleke huid en grote lichtblauwe ogen zijn kenmerkend voor de pas 19-jarige actrice. Haar CV is zelfs op deze jonge leeftijd al behoorlijk indrukwekkend, met films als Atonement en The Lovely Bones. Haar rol in Atonement leverde haar zelfs een Oscar©-nominatie op, waarmee ze een van de jongste genominerden ooit werd. De bijzondere looks van de in Ierland opgegroeide brunette zorgen ervoor dat je continu geboeid naar haar blijft kijken. Haar unieke schoonheid schoonheid en talent maken Saoirse daarom onze absolute nummer 1 van bovennatuurlijke beauty’s!

Vanaf 11 juli kun je haar bewonderen als verliefde vampier in Byzantium. Byzantium is het nieuwe vampire drama van Neil Jordan (Interview with the Vampire, Ondine, The Crying Game) waarin twee mysterieuze vrouwen, Eleanor (Saoirse Ronan) en Clara (Gemma Arterton – Prince of Persia: The Sands of Time, Hansel & Gretel: Witch Hunters) hun toevlucht zoeken in een verlaten badplaats. Daar ontmoeten ze Noel die hen onderdak biedt in zijn verpauperde hotel ‘Byzantium’. Clara verandert het hotel al snel in een bordeel terwijl Eleanor vriendschap sluit met een jongen van school, Frank. De twee tieners lijken voor elkaar bestemd en Eleanor besluit met Frank haar grote geheim te delen; haar moeder en zij zijn ruim 200 jaar oud en overleven op mensenbloed. In het kleine rustige dorpje vallen er doden en het verleden waarvoor de twee vrouwen zo lang op de vlucht waren lijkt hen in te halen. Dit heeft verbazingwekkende gevolgen. Met Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Sam Riley en Jonny Lee Miller.

Byzantium – 11 juli in de bioscoop

Lees ook:Uggs lelijk? Nee joh, de zomercollectie is trendy!
Lees ook:Ilse de Lange is niet alleen maar emotioneel
Lees ook:DIS is Patricia; deze documentaire mag je niet missen
Lees ook:Alsof opstaan nog niet erg genoeg is…
Lees ook:Audities So You Think You Can Dance compleet anders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>