Wijnproeverij Rueda

Vorig week kreeg ik negen flessen wijn, dit in het kader van een Spaanse wijnproeverij. Rueda is het grootste witte wijn marktleider in Spanje. Iedereen lust wel eens een wijntje, jij vast ook? Ik moet wel eerlijke bekennen dat ik geen uitstekende wijnkenner ben. Dus ik zal niet helemaal in detail alles kunnen vertellen over de geur, smaak en afdronk maar ik heb een poging gedaan bij mijn eigen samengestelde wijnproeverij. Vandaag de wijnproeverij Rueda wijnen deel 1.
Omdat ik dus niet in mijn eentje negen flessen wijn leeg kan drinken. Ja, oké ik kan het wel, maar het is niet echt heel verstandig. Daarom heb ik besloten om het te delen met mijn schoonmoeder, moeder, vriendje en vriendinnen. Zo kreeg ik verschillende meningen en indrukken. Want hé, een bron is geen bron. Dat is wat ze je immers in de journalistiek leren.


Rueda is gevestigd in Castilla Y León in het centrale noorden van Spanje. Er worden daar in totaal 62 wijnen verbouwd. Hieronder is te zien waar de wijngaarden in Spanje zijn. Het is in het midden van Spanje, net iets boven Madrid. Het is een gebied met lange en koude winters en droge hele warme zomers. Hier komt de druif dus helemaal tot zijn recht. In dit gebied schijnt de zon ongeveer 2600 uren per jaar.


Momenteel heb ik pas drie wijnen getest omdat ik niet zo’n snelle drinker ben. En ik vind het zonde om negen flessen wijn open te maken en ze vervolgens weg moet gooien. Dus de aankomende weken zul je de andere wijnen kunnen bewonderen. Onderstaande wijnen zijn getest. De prijs staat erachter.

Reina de Castilla, Vasallo Sauvignon Blanc 2013,  €7,50-8
De Sauvignon Blanc bevat minimaal 85% sauvignon. Deze soort wijn werd naar Spanje gebracht n 1970. De tropische fruitnoten hebben de overhand in deze wijn. Deze wijn had een lichte, wat zoetere geur en het had een lichte kleur. Een beetje zoals elke witte wijn. De smaak was droog, met een lichte bruis erin. Ik vind het zelf altijd moeilijk om te herkennen welke smaken ik nou echt kan ontdekken. Dit was persoonlijk niet mijn favoriete wijn dat kwam omdat het een soort tinteling op je tong achterliet. The boyfriend vond deze wijn juist wel heel erg lekker en zei dat het een droge maar zachte nasmaak had. Hij vond dat de tropische vruchten goed naar voren kwamen. Deze wijn is lekker voor als je uit eten gaat, maar ook ‘s avonds op de bank voor de tv met hapjes.

Bodega Emina, Emina Rueda 2013, (90% Verdejo, 10% Sauvignon Blanc), €7
Deze wijn trok ik open op de verjaardag van mijn zusje. Zij houdt helaas niet zo heel erg van droge witte wijn maar des te meer was er voor mij en mijn mams. Deze wijn heeft een licht zuurtje zodra je een slok neemt. Daarnaast heeft het een droge afdronk. Je kunt dit merken omdat mijn tong en gehemelte een beetje droog werden. De geur was een beetje bitter maar wel lekker. Het had een fruitige smaak en dat proefde je eigenlijk tijdens elke slok. De wijn had een licht gelige kleur. Dit is een wijn die ik lekker vind. Droog, met een goede fruitige smaak en een droge afdronk. Ideaal voor bij een diner.

Bodegas Menade, V3 Verdejo Ecológico 2012 (houtgelagerd), €21
Dit was de duurste wijn die erbij zat. Het is een ecologische wijn. Ecologisch is een overkoepelende term voor biologisch en biologisch-dynamische wijn. Ook dit is een droge wijn. Ideaal voor aperitief, lunch of diner. Deze wijn heeft geen bubbels dus dat vind ik altijd fijn. Het is daarom ook geen dessertwijn. Het heeft een lichte kleur en een droge smaak. Deze wijn is geschikt voor bij salades of Aziatische gerechten.

De rest van de wijnen zullen deze aankomende weken aan bod komen. Nogmaals ik ben geen echte wijnkenner dus ik kan geen geheel naar waarheidsgetrouw beeld geven, maar dit is mijn eigen mening.

Lees ook:Review Oriflame parfum ‘So Fever;
Lees ook:Review: douglas naturals gezichtsserum
Lees ook:Review: Serum Origins Skin
Lees ook:Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.
Lees ook:Review Yogi en Yousef dadels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>