Pure folklore en nostalgie bij Blutgeschwister

Niets is wat het lijkt bij stijllabel Blutsgeschwister. Of het nu om een traditionele dirndl of een lederhose gaat, een Engelse trenchcoat, Schotse rok of een jazzjurkje. Alle kledingstukken zijn inwisselbaar, ideaal te mixen en matchen met elkaar en stuk voor stuk ‘unic pieces’ waar je instant verliefd op wordt. De wintercollectie is onder andere geïnspireerd op het Zwarte Woud.

De traditionele klederdracht van het Zwarte Woud staat hierbij centraal. De bekende dirndl jurk met ultra-strak korsetlijfje, diep decolleté en klokkende rok met diverse onderrokken komt in verschillende variaties terug. Traditie en gewoonte viert hoogtij. Zelfs de Schwarzwalder kers, het symbool van het Zwarte Woud keert regelmatig terug als print op de blouses met pofmouwtjes, rokken en jurkjes die ook nog eens volop versierd zijn met folklore banden, stiksel, borduursels en Edelweiss bloemen.


De jurkjes in plattelandsstijl hebben een moderne twist gekregen en worden gedragen inclusief hippe omslagdoeken in de meest uiteenlopende prints. Een blikvanger is het jurkje ‘Black forest’ met dennenboom opdruk, karakteristieke houten huisjes en hertjes. Maar ook de kirschtorte sweater, de parka in boswachtersstijl en de bijpassende tuniekjes mogen niet ontbreken. De belangrijkste tinten zijn rood, wit, blauw, mint, roze, jagersgroen, knalgroen, paars, grijs en bruinen.

www.blutsgeschwister.de

Lees ook:Pure Leaf thee
Lees ook:Review Kruidvat Pure & Nature sensitive cleansing lotion
Lees ook:Nieuwste shoppers, bowlingtassen en clutches bij HEMA
Lees ook:Notitieboekjes, decoraties en cadeaupapier bij IKEA
Lees ook:Ontwerp sieraden en telefooncase en print in 3D bij HEMA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>