Bas Kosters Love, Fuck Yeah – ontdek s/s 2013

Bas Kosters heeft vorige week zijn nieuwe collectie gepresenteerd met een matinee show tijdens de 17e editie van de Amsterdam Fashion Week. De show werd geopend met een interview door Margreeth Dolman (een type van Paul Haenen) en ontwerper Bas, ingeleid met een fragment uit een eerder interview tussen de twee.

Dit fragment laat Kosters op het punt zien waar het begin idee van de collectie is ontstaan. Bas: “Toen ik het idee kreeg voor deze collectie had ik net een periode van 9 jaar afgesloten. Een periode waarin ik samen met een partner lief en leed gedeeld had. Op het moment dat ik het verdriet kon afsluiten heb ik mijzelf laten tatoeëren met het woord ‘LOVE’ op mijn borstkas.”

De inspiratie is vertaald naar een thema dat alle facetten van de liefde belicht: “Liefde is een heel beperkt en heel breed begrip tegelijkertijd. Het is in zoveel verschillende contexten te gebruiken, maar toch blijft de betekenis altijd hetzelfde. Het gaat over passie, verwantschap en betrokkenheid.” Aan het woord ‘Love’ is de zinsnede ‘Fuck Yeah’ toegevoegd om het kracht bij te zetten en de passie van Kosters te benadrukken: “Ik vind liefde vooral ook cool. Wat moet een mens zonder iets om je mee bezig te houden? Ik vertel altijd graag over de mensen en dingen waar ik van houd.”

De geshowde collectie is enerzijds lief en anderzijds rebels met rauwe randjes. Punkesthetiek is een belangrijke invloed en geeft de collectie een duister tintje. Kosters heeft dit keer de keuze gemaakt om een groot aantal handbewerkte couturestukken toe te voegen, die de eyecatchers van de show vormen. De pret à porter collectie bevat een grote variatie aan zelfontwikkelde prints waarin sexualiteit en invloeden uit jaren ’80 sportkleding de boventoon voeren. Bas Kosters en Esther de Groot zijn voor deze collectie een samenwerking aangegaan wat heeft geresulteerd in een serie handgemaakte maskers. De show werd spectaculair afgesloten door de opkomst van het bruidspaar Bas en ‘de liefde’ met een speciaal voor de collectie ontwikkelde taart van taartenmaker “Taartje taart”, waar de gasten na de show van konden genieten.

Lees ook:Ontdek de zomerse outfits van s.Oliver
Lees ook:Bas Kosters opent little [email protected] Souk
Lees ook:Wie wordt het nieuwe Bas Kosters model tijdens AFW
Lees ook:Ontdek de Après Chic look van MAC Cosmetics
Lees ook:Bas Kosters: Zeefdruk Bonanza & MOTI Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>