Nog één keer genieten van je favoriete SYTYCD danstalent

Vredenburg in Utrecht stond vrijdagavond vol met dansliefhebbers. Latin, Hip hop en modern. Er was van alles te zien tijdens de première van de ‘So You Think You Can Dance’ Theatertour! Blogger Jessey de Graaf bezocht het evenement voor Meiden.blog.nl.

Klik hier voor een foto-verslag van de show.

Alle dansers die in dit seizoen van ‘SYTYCD’ in de live shows zaten, traden op in Vredenburg: Kalila, Vita, Elianne, Delano, Arno, Denden, Vivian, Davinia, Sarah, Remy en winnaar Frederic. De zaal zat vol met fans, die blij waren om nog een keer van al het danstalent te kunnen genieten.

“Zijn jullie er klaar vóóóóór!!” Op het grote podium bediende danscoach Roy de muziek. Het decor van de theatershow kwam erg overeen met die van de live shows. Soms voelde het alsof we naar een live show op RTL 5 keken, maar dan zonder reclames en jurycommentaar!

De dansers en danseressen deden acts die ze in de live shows al eens eerder hadden gedaan. Er waren zo nu en dan wel wat veranderingen, maar de meeste dansen hadden we al eens gezien. Zo zei er ook altijd wel iemand uit het publiek ‘Oh ja, die ken ik!’.

Kippenvel van Frederic
De moderne dans van Vivian en Frederic was populair. Naast mij zat iemand een traantje weg te pinken. Op televisie kreeg ik wel eens kippenvel, maar in het echt kwam het gevoel van de dansers nog meer over. Emotie speelt een belangrijke rol, en dat hebben de dansers deze avond goed overgebracht!

De anderhalf uur durende show werd gevuld met maarliefst achttien dansoptredens. Soms deed dezelfde danser wel drie ‘choreo’s’ achter elkaar. Het danstalent was na de show dan ook helemaal kapot. “We hebben echt alles moeten geven vanavond”, zegt Frederic (nog licht buitenadem). De hele zaal ging uit haar dak toen de winnaar van dit seizoen zijn buikspieren moest laten zien. Voor een jongen van 19 heeft hij al serieuze abs! Fiet fieuw!

In de zaal zaten de danscoaches Koen – helaas zonder Roemjana – en Laurent. Na de show werden de dansers door hen warm onthaald, want wat waren ze trots zeg. De première van de theatershow was volgens hen zeker geslaagd. Dat vonden niet alleen het publiek en de coaches, maar ook de danser zelf. “We zijn heel blij met het eindresultaat!”, zegt Davinia. De kleinste danseres van de groep trok tijdens de show met haar blik het hele publiek naar zich toe.

Meedansen in het theater
Het was dan een groot succes, toch was het optreden in een theater heel anders voor de dansers. “Het was wel even wennen dat iedereen gewoon in de zaal zit, en niet staat,” zegt Denden, terwijl hij met Frederic, Davinia en Sarah de show aan het evalueren is. “Tijdens de live shows zaten er ook mensen op stoeltjes, maar voor in de zaal werd keihard meegedanst en daar haal je als danser dan weer energie uit. Nu moeten we de energie uit het applaus halen, want we weten dat ons publiek wel geniet, ondanks dat ze niet mee kunnen dansen.”

Zijn de dansers gemotiveerd genoeg voor de volgende theatershow in Groningen, Heerlen, Amsterdam en Antwerpen? “Dat zijn we zeker!”, roepen ze alle vier. Frederic neemt een slok van zijn cola: “We hebben hier als groep heel veel voldoening uitgehaald en we kunnen niet wachten tot de volgende voorstelling.”

Tekst: Jessey de Graaf

Klik hier voor meer informatie over de SYTYCD theatershow. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Lees ook:Liveshow SYTYCD mindblowing moves van achtien dansers
Lees ook:Frederic wint So You Think You Can Dance (#SYTYCD)
Lees ook:Vanavond kun je hele avond van Jan Smit genieten op 3
Lees ook:Wie wint finale SYTYCD: Vivian, Frederic, Kalila of Denden
Lees ook:Zing samen met je vriendinnen je favoriete K3 liedjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>