Radio 538 zoekt talent; zing, spring en dans voor War Child

De voorbereidingen voor de tweede editie van de 538 voor War Child actieweek zijn al in volle gang. Van 9 tot en met 16 maart zet Radio 538 zich non-stop in voor War Child. Dit jaar draait alles om het inzetten van talent. In acht dagen trekken de Radio 538 DJ’s met de mega studiotruck langs acht verschillende Nederlandse steden, waar het talent uit de regio de kans krijgt zichzelf te laten zien en horen. De dagen zijn gevuld met entertainment, acties en optredens van bekende artiesten. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het faciliteren van onderwijs voor oorlogskinderen.

Tijdens de actieweek staat het inzetten van je talent voor oorlogskinderen centraal. Alles kan: brownies bakken, eindeloos rondjes fietsen, beatboxen of hoelahoepen. Als onderdeel van dit thema introduceert Radio 538 de talentenjacht. Hierbij gaat het radiostation op zoek naar het beste zangtalent van Nederland. Dit talent mag in de actieweek het 538 podium betreden en zich laten horen voor War Child. De luisteraars van Radio 538 beoordelen de optredens. Elke dag is er een dagwinnaar en op de laatste dag strijden deze tegen elkaar in de finale. De winnaar krijgt een super dik platencontract en airplay op Radio 538! Opgeven voor de voorrondes van deze talentenjacht kan nu al, via de website van 538 voor Warchild.

Op dit moment zijn er 28 miljoen oorlogskinderen die nooit een leraar zien. Omdat ze niet naar school durven. Omdat ze kindsoldaat zijn. Omdat ze gevlucht zijn. Of omdat de weg bezaaid is met mijnen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen – ondanks de oorlog – leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. Ook als er geen school in de buurt is. In de chaos van een door oorlog getroffen gebied geeft onderwijs kinderen houvast. Een veilige plek, een dagelijks ritme, vrienden. Als kinderen zich veilig voelen, een ritme hebben en er niet alleen voor staan, zitten ze lekkerder in hun vel. Ze krijgen weer vertrouwen, in zichzelf en in de toekomst. Onderwijs helpt zo letterlijk om de oorlog uit een kind te halen.

Radio 538 en War Child doen acht gemeentes aan tijdens de ‘538 voor War Child’ actieweek:
Vrijdag 9 maart Maastricht – Vrijthof, zaterdag 10 maart Nijmegen – Koningstraat (Koningsplein), zondag 11 maart ’s-Hertogenbosch – Markt, maandag 12 maart Hilversum – Kerkbrink, dinsdag 13 maart Alphen aan den Rijn – Rijnplein, woensdag 14 maart Meppel – Kerkplein, donderdag 15 maart Leeuwarden – Lange Pijp en op vrijdag 16 maart sluiten we af met een groot feest in Groningen – Grote Markt.

Meer informatie: www.538voorwarchild.nl

Lees ook:Kinderen van Marco Borsato zetten zich in voor War Child
Lees ook:BNN zoekt nieuw talent
Lees ook:ModelConvention zoekt talent tijdens Huishoudbeurs
Lees ook:KRO’s PS Radio: Special over HIV en Aids
Lees ook:The Voice of Holland Live op Radio 538

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>